27 Ağustos 2017

genius s01e10:

Chapter Ten

--- spoiler ---

.finali hiç iyi yapamadılar. tamamen işler güçler bitmiş, doldurmuşlar öyle. adam atom bombası yapılmasına sebep oldu, sonra yok efendim buna karşı çıkmak için mekanizma aramış, yok efendim dünya hükümetleri imiş, ülen yapmasaydın. tabii bilim bu atom bombası da yaparsın başka bir şey de. tıkandıkları yerde destek olmuştu, hatası bu. diğer kısımlar değil.

.aile meselesini de bok ettiler iyice. diğerlerine karşı çok nazikmiş, ailesine karşı değilmiş. mileva'nın hayatını mahvetti, sonra çok iyi bir insandı oldu. hayatının aşkıymış da o olmasa başaramazmış, yemezler arkadaş. öncesinde yapacaktın. o kadar da iyi bir insan değilmiş nihayetinde.

.sadece merakı varmış. hayatının sonunda sevimli bir kız çocuğuna matematikte yardımcı olarak sevimlileştirmişler. salak saçma sorular soruyor. sanki herkes bu soruları sorsun da cevap arasın gibi. yok öyle bir şey.

.kuantum mekaniği ile boğuşuyor. bir abimiz var, onla birlikte üzerine düşüyorlar. adam kabul etmiyor ama sadece gurur yaptığını söylüyor. son nefesini verene kadar da bu denklemlerle uğraşıyor. en azından bu iyi bir şey ama tamamen böyle mi?

.öncesinde bir dönem ofisine bile gitmemiş, yaşlandıktan sonra yeni şeyler düşünememiş. fibonacci sayısı, çiçek taçları ve işte küçük kızın bunla muhabbetinden sonra tekrar canlanmış. saçma geldi bana. yazık senin gibi zekaya!

.siyasi meseleler de çok gereksizdi. amerikadan bir kurumun başındaki tip, einstein'ı göndermek istemiş. telefonlarını dinleyip onu rezil etmek istemiş. yargıca yazdığı mektubu açıklıyorlar da şöyle böyle diyorlar. başka da bir şey yapamıyorlar. sadece olay olsun diye serpiştirmiş. gereksizdi komple.

--- spoiler ---