1 Ağustos 2017

game of thrones s07e03:

The Queen's Justice

--- spoiler ---

.izlerken bir miktar sıkıldım. yok efendim o öyle oldu da onlar fark etti, öbürleri daha zekiymiş de kazanmış. bu cüce tyrion nasıl bilemiyor bunları? ilkin donanma gitti, şimdi de kaleyi boş yere aldılar, bir boka benzemedi. elindeki lekesizleri de ölüme terk etmiş oldu. khaleesi için işler pek iyi gitmiyor yani.

.jon geldi, huzurda durdu. sıfatları sayıldı edildi. bizim davos da espirili bir arkadaşımız işte jon snow bu dedi. komik sayılır, hoş sohbet falan filan da kimse kuzeyden tehlike geldiğine inanmıyor. neyse ki ejderha camı için izin verdi. bakalım nereye varacak bu muhabbet. birbirlerini yerken kuzeyden gelsinler öldürsünler hepsini bazen hepsinden çok sıkılıyorum, anlıyor musun? bir de diz çökme geyiği yaptılar, madem çöktüremeyeceksin niye talep ediyorsun. madem talep ettin yapmadı, niye kelleyi almıyorsun. olmadı yani pek.

.bran sansa'nın yanına geldi, sevgili ağaçları altında oturdular. üç gözlü kuzgun olduğunu açıklayamadı. ablasının başına geleni falanı görmüş gibi davrandı. eleman her şeyleri parça parça görüyormuş. sırf bu elemanın kendine ait ayrı dizisi olmalı, en beğendiğim tip diyebilirim. veletlikten büyüyüp adam olan tek tip herhalde.

.ensest olaylada bodozlama girdiler. şu theon'un amcası azılı bir karakter çıktı. jamie'e göndermeler falan derken karı intikamı aldıktan sonra azıp kardeşini baştan çıkardı. ha zaten seviyordu ediyordu da, işte bunu böyle abartınca işler karışıyor. zaten bran'ın sakatlığı da ta bunların birbirine çakışından geliyordu.

.kızının intikamını güzelce aldı. ciddi ciddi psikopat kadın, ölüsünü bile kaldırtmayacakmış. karşısında çürümesini izletecekmiş. çılgınca bir hadise, sağolsun iyi yaptı.

.oğlunun intikamını pek alamadı. jamie acısız bir ölüm için ikna etmiş kendisini. tyrell hanesinin teyzesi en son anlarında joffrey salağını öldürdüğünü itiraf etti. zehir olayını pek bilemiyordum fazla morarttım falan dedi. eh onun da muhabbeti pek hoştu.

.jorah abimizin hastalığı bu kadar kolaymıymış? sam çok mu becerikliymiş? üstadı takdir etti gibi oldu ama yine de saçma yani, tamam prosedür zormuş, diğerleri yapamamış ve bulaştırma riski varmış. hepsi iyi güzel de ne bileyim sam'in pat diye yapması pek olmadı. neyse ki jorah'ı harcamadılar.

--- spoiler ---