30 Temmuz 2017

the strain s04e02:

The Blood Tax 

--- spoiler ---

.izlerken sıkıldım, karman çorman olmuş. herkesler bir tarafa dağılmış. eskiden tüm karakterleri aynı hikayedeydi. belki biri ikisi farklı göreve çıkıyordu. şimdi her karakterinin ayrı hikayesi olmuş, iyi mi olmuş yani?

.yeni dünya düzeni demişler, o da pek olmamış. tamam kan vergisi falan güzel de ne bileyim bir yere kadar. vampirler insan dönüştürmeyi bırakmış, belli bir dengeyi koruyorlar. akıllıca denebilir ama master her şeyi görüyorsa bizimkileri niye yakalamıyor?

.abraham'ı tekrar toplama kampı gibi bir yere koymuşlar. yaşlıları ne yapacaklar? b grubu kanlı kadınları ayrıca toplayıp üremelerini sağlıyorlarmış. karıların kanını koklayıp bağıran örümcek tipli vampir veletler mi seçiyor bunları? test yapsanıza arkadaş.

.salak saçma işler işte. dutch abraham ile takılırken lumen'i yanmaktan korumak için yakalanmış. abraham da yakalanmış. lumen'i salak saçma bir yere sakladılar, sanki başka zaman kullanmak için.

.eph'in inancı kalmamış, direniş gösteren tiplere akıl verirken, lan hakket onu yapsak ya dediler. artık şaka gibi oluyor. toptan kanı zehirleyecekler. diyor ki siz bunları kışkırtıyorsunuz, senin yaptığın toplu kan zehirleme kışkırtmayacak mı? daha kötü olacak işte.

.expanse dizisinden pilot abimiz, diziye geldiler. çocuk üretim merkezinin başında duruyor. dutch ile ortak iş yapmak istiyor. dutch oradan kaçma planları yapıyor. doğurmayan karıları atıyorlarmış, arkadaşı hamile kalmıyor diye kafaları yerken onu kaçma planlarına dahil ediyor, yakalanıyor ve işler karışıyor. durum bu.

.gus salağı ne işine girmiş ben anlamadım. zenci tiple anlaşmışlar, yine yeraltı mafyası gibi olmuşlar. kuzenini ayartıp yiyecek falan çaldılar ama amaçları fazlaymış. bir planları olması gerek ama saçlar uzamış, salaklaşmiş. öyle gidiyor işte mallıkları.

--- spoiler ---