11 Haziran 2017

the mick s01e01:

Pilot 

öyle izlenmeyecek bir dizi değil ama çok da güldürebilecek gibi değil. sanki tüm şakalarını ilk bölümde yapıp bitirmişler gibi geldi. kalan kısımlarda ne yapıp edebilirler? sunnyfx'den dee oynuyor. hatta bütün diziyi onun üzerine yapmışlar. kalan tipler de fena değil aslında ama işte altyazılarının da sekiz bölümde kaldığına bakarsak ilerleyen bölümlerde pek iç açıcı olmayacak gibi geliyor bana. eh olduğu kadar olsun, belki ilerde altyazıları tamamlanır izleriz, belki yarım kalır artık hangisine nasipse.

--- spoiler ---

.alışveriş mağazasında günlük bakımını yapan bir kadın karakteri ile başlıyoruz. en az onun kadar pejmürde bir erkek arkadaşı var. hep birlikte milyoner bir adam ile evlenen kız kardeşine gidiyor. olaylar bundan ibaret.

.bir taraf fakir, diğer taraf zengin. üç tane çocuk bir tane şişko bakıcı var. kadro da bu yani. bizim dee diğerlerine nasihatler veriyor. çocukların başına bir sürü haller geliyor. izlemesi eğlenceli denebilir ama işte o kadar fazlası yok.

.küçük çocukla dondurma yediği sahne fena değildi. çocuğun hakkatten alerjisi varmış mesela. bir de siyah kartı varmış. alışveriş falan yapmışlar. standart işler işte.

.bir de ortanca oğlan var. okulda bunu rahatsız ediyorlar. donunu indirip aletiyle dalga geç diyor. eleman donunu indirmiş ama aleti çok büyükmüş, onunla dövmediğine şükretmiş. nasıl bir komiklik yaptılarsa. bir yandan komik diğer yandan değil.

.baykuş meselesi karıştımışlar. en büyük çocuk didiştikleri bir kızcağız. belki ikisinin arasındaki sinerjiyle dizi ilerleyebilir. birbirlerine devamlı kazık atıyorlar. baykuşu arabanın bagajına koymuş. bizim dee de ona yemekte ikram etmiş. öyle de komiklikle bitiriyoruz işte.

.ha hikaye için hiç de önemli olmayan bir anne baba kaçma olayı var, çok saçmaydı. fbi bunların mekanı basıyor. çocuklar dee'ye kalıyor ya, bunlar aynı zamanda ülkeden de kaçmışlar. çocuklar kalıcı olarak bunlara kalıyor gibiler. para nerden geliyor artık? o belli değil. fbi olayı falan da salak saçma bir şey. bir de zenginlere bir şey olmaz edebiyatı parçalatıyorlar, o şekil eleştirili de yapamamışlar gibi. ilk bölümden belli olmaz tabii de göreceğiz artık.

--- spoiler ---