17 Haziran 2017

the handmaid's tale s01e07:

The Other Side

--- spoiler ---

.adamın hikayesi ile geldiler ya pek beğenmedim. bir kere adamın olayı ne? direniş başkanı mı olmuş? bir gücü yok, bir etkisi yok. kendi kıçını kurtarmaktan aciz. öldü sanıyorduk, ölü olması daha iyidi. şimdi yaşıyor, kanadaya kaçmış. karısından not alıyor ve gözyaşlarına boğuluyor bölüm bitiyor.

.meksika falan sanmıştık, bunlar ters tarafa gidiyormuş. adamın hikayesi içinde geçmiş zaman hikayesi de anlatıyorlar. herkesler ülkeyi terk ederken bu mallar sınıra yakın bir eve geçmişler, bunları getiren adam da ölünce öyle kalmışlar ortada. en son kaçarken de yakalanmışlar işte.

.tamam adamlar güzel çekiyor, olayı güzel hissettiriyor. bagajda taşınma hissiyatı ve gerginliği iyidi. silah doldurma ve komşunun gelişindeki gerginlik de öyle ama bu şu an devam eden hikayeye ne katacak ki?

.kanada ve meksikayı harekete geçirip kurtarma operasyonu mu düzenleyecekler? diyelim bu june karısını kurtardılar, diğerleri ne olacak? sistem dizisi değil miydi bu? yani biraz saçmaladılar, istikameti sapıtmazlar inşallah.

.konuşmayan bir karı vardı. alphas'dan sarışın tip getirmişler. adamla takılıyor mu? ne yaptıkları belli değil. kanada'da gönül eğlendiriyorlardı. karısı damızlık olarak kullanılıyor bu adam kalmış böyle.

.bunu yaralı bulup getiren bir ekip vardı, onların bari bir olayı olsun değil mi? şimdilik devam açısından bir şey göstermediler. 

.yani işte boş beleş bir bölüm kaktırmışlar, güzel çekiyorlar o kadar. adamı silahı doldurmuş. iki saniyede vurmuşlar. ölüme terk etmemişler nedense. almışlar tedavi etmişler, ambülans ile götürürken kaza yapmışlar. oradan eleman yoluna devam etmiş. direnişçi olması gereken grupla karşılaşıp sınırı geçmiş. en son tekneyle geçerken de kurşunlar havada pek güzel hareket ediyordu.

--- spoiler ---