13 Haziran 2017

the handmaid's tale s01e05:

Faithful

--- spoiler ---

.bu sefer şoför mercimeği fırına vermek durumunda kaldı. çocuk olsun diye kıçını yırtıyorlar. olmadığı durumda sıkıntı yaratıyorlarmış, tekrar kolonilere geri götürüyorlarmış. evin hanımı da bunu söyledi. nick de kabul etmiş, o halde bir şey diyemezsin sen. çaresizlik bir yandan tamam da son kısım artık ince hesaplara girdi.

.adam eye'danım dedi de insansak mı inanmasak mı bilemedim. bir de silahı falan vardı. sadece şoför olmuyorlar mı bunlar? sistem tam olarak nedir? 

.diğer taraftan kumandan iyi insan gibi takılıyordu. sonra aşk yoktura getirdi. dünyayı daha iyi yer yaptık dedi. arkadaşının kilitorisini mi ne almışlar? ne olduysa artık, ona da iyilik etti demeye getirdi. küçük bir problem derken bundan bahsediyor olabilirler tabii.

.her neyse işte kadın iyice kafaları yemiş. arabayı çaldı meydanda, bir iki tur attı. bir tane siyahlı ezdi. kafasını karpuz gibi patlattı. hala bunu öldürmediler. doğurgan diye mi öldürmüyorlar? şıkır şıkır adam öldürüyorlar. her taraf darağacı ama ilginç işte.

.kesin hamile kalacak bu sefer, bir de geçmiş görüntülerinde kocası ile tanışmasını anlatıyorlardı. adam evliymiş. bunun lezbiyen arkadaşı tinder'deki fotosunu buna göstermiş. oradan abayı yakmışlar, sonra herhalde karısından ayrılıp bunla evlenip çocuk yapmışlar. hikaye böyle bir şey.

.magazin dergileri meselesi güzeldi. aslında çok daha fazla gönderme yapabilirler ama artık dünyanın geldiği bu yeni modelde dergilerdeki insanlar nesli tükenmiş hayvanlar gibi görünüyormuş. dertlerinizi seveyim şeklinde bir çığlık işte. garip bir bakış sunuyor aslında.

.tabii baştan beri anlamıyorum, neden tüp bebek tarzında takılmıyorlar da illa cinsel ilişkiye girmeleri gerekiyor? bu seferinde mesela kumandan kadına dik dik baktı, bacağını elledi. bir daha böyle bir şey olduğunu görürse karısı bunu kolonilere  yollarmış. başlarına ne gelecek bilinmez ama bütün dertleri bitmiş, çocuk yapmaya çalışıyorlarsa. dünyanın nüfusu azalacak diye korkuyorlarsa doğurgan karıları tesise kapatıp tüp bebek yaptırmaları gerekmiyor mu? bu açıdan pek bir anlamsız geliyor hala bana.

--- spoiler ---