3 Haziran 2017

the 100 s04e12:

The Chosen

--- spoiler ---

.bir sürü kafa ağrıtıyorlar, dönüp dolaştıkları yer yine aynı. ark'a gidiyorlarmış. lan oradan gelmiştiniz. nasıl hayatta kalacaksınız? ekmeği şurdan suyu şurdan, oksijeni de buradan buluruz diyorlar. madem öyle alıp gitseydiniz tekrar. niye aklınıza gelmedi bunca zaman? 

.clarke'in karakan'ı da işe yaramamış ama hala bilemezlermiş. kendi hayatını emori için tehlikeye attı, daha iki bölüm onu tutup denek olarak kullanacaklardı. karakterlerin bir stabilitesi yok. devamlı bir değişim içersindeler.

.100 kişi seçeceklerdi ya, bizim gökyüzü insanları buna tahammül edemedi. biz bulduk lan burayı diye kazan kaldırdılar. jaha malı önce gazladı insanları. sonra hepsine gaz verdi bayılttı. nasıl iştir bu?

.sen harekete geçmeden önce hepinizin öldürüleceğini zaten bilmiyor musun? onların salak planı devreye girse daha kötü olurdu. o kadar insanı bayıltıp dışarı çıkaracaklardı. mümkün müydü?

.tek gelişen karakter octavia oldu. o da çok saçmaladıydı şimdi tek klanız diye hepsinin liderliğinde kendi halını ölüme gönderiyor. eh bu da bir şey.

.bir de mallığın boyutları ortaya çıktı. bunlar beş yüz kişi bile değilmiş. sığınak bin ikiyüz kişi alıyormuş. bu nasıl bir öküzlüktür arkadaş, diğerleri yüz kişi seçip gönderiyor. geride kalanlar sığınağı bombalamaya gelmiyor, bu tipler yakıp yıkacak ortalığı. ciddi mallıp abidesiydi, neyse ki uzatmadılar.

.raven için hepsinin geri dönüşü, yolda kamyonun saldırıya uğraması ve geri dönüş vaktini kaybetmeleri de şaka gibiydi. hesap ediyorlar 3 saatlik bir gecikmeye tahammülleri var. sen böyle bir durumda hiç göreve çıkar mısın? bir günlük yol nerdeyse, radyasyon var boru gibi, lastik patlasa öldün yani, diyecek söz bulamıyorum.

--- spoiler ---