24 Haziran 2017

serial experiments lain s01e05:

Distortion

--- spoiler ---

.özellikle karıştırıyorlar. pek bir şey anlamıyoruz. tamam güzel laflar gelmeye başladı. insanın evriminin durduğu ve bundan hoşnut olmadığına dair söylemler var. eh biraz fantastik olsa da güzel ama işte bölümün başında sanki yaşadıkları dünya sanal gibi anlatırsan sonunda tersi gibi oldu.

.ablası olan tip de uyanışa geçti, anası babası hala robot gibi. lian'ın karşısında hologramları soruları cevaplıyor gibi ama garip işte. diğer dünya gerçek bu dünya sıkıntılı gibi geliyor bana. kablolu dedikleri belki gerçek dünyadır ama gerçek dünyada da kablolara bağlanmışlardır. bu kadar kablo vurgusu da ancak buraya çıkar.

.yeni model telefon gibi gösterip dokunmatik ekran değil de pad'li bir ekran tasarımı gösterdiler. senesi itibariyle iyi olsa da komik aslında. adamlar fazla ilerletmemiş olayları. dokunmatik hayal etmemişler.

.lain bilgisayarını büyütüyor, olaylar hakkında açıklama almak istiyor. aynı zamanda fark etmeden sistemi hackliyor mu? yoksa diğer taraftan ikizi mi bu işleri yapıyor orası belli değil. trafik lambalarını hacklemişler. kazalar falan olmuş. böyle bir ortam var. ağır akıyor hala ama bir şeyler oluyor işte.

--- spoiler ---