23 Haziran 2017

serial experiments lain s01e04:

Religion 

--- spoiler ---

.hala ne olduğu belirsiz. kablolu denenin içinde 3d oyunlar tasarlamışlar. onun içinde veledin teki kızı öldürüyor, gerçek dünyada da küçük bir kız ölüyor. babası sonra geliyor, onlar gerçek değil biliyorsun değil mi? diyor. kız da kadar da ayrım yok diyor.

.kız bir anlamda varlığının anlamına ermiş, bakışlar gitmiş ama bir şeyleri fark etmiş gibi. buna gönderilen çipi takmak için odasına bilgisayar üssü kurdu resmen. bu biraz abartı ama işte mümkündür diyelim. bir de güya statik elektrik olmasın diye geceliği ile takılıyor, oda garip bir görüntü oluşturuyor.

.naviler, kablolular, öyle kendi çapında bir şeylere gidiyor. daha önemlisi bunu takip eden alınlarında kırmızı noktalı tiplere sinirlenip, beyin gücü ile aletlerini patlattı. diğer dünya ile arasında fark olmadığını öğrenince belki bu dünyanın kodlarıyla mı oynamış oluyor? öyle bir şeyler çıkacak gibi.

.arada bir intihar eden oluyor, arkadaşları desen ayrı bir manyak, neyin ne olduğu belli değil. anne baba desen robot gibi hareket ediyor. insan bir şey demeye korkar, baktığın zaman bütün tipler programmış gibi hareket ediyor aslında.

--- spoiler ---