29 Haziran 2017

preacher s02e02:

Mumbai Sky Tower

--- spoiler ---

.bir sürü karışıklık oldu. şimdi bu katillerin azizine niye işlemiyor? bir şeyler açıklasalar iyidi. geçen bölüm yarım kestikleri yer rüya değilmiş. böyle kafa kafaya gireceklerini düşünmedim. bu sezonu bir hayli hızlı yapmışlar. izlemesi hayli keyifli.

.adama dur dedi, devam etti. tam o sırada allahın hikmeti kurşunun önüne bir araç atladı. sürücüsü kafadan vuruldu, direksiyonu kırdı. elemanın üzerine girdi. direğe gömdü ve patladı. tabii ki bir şey olmadı. çok acayip, bir yandan özel tasarlanmış gibi, diğer taraftan zaten adam ölümsüz, öyle böyle ölümsüz değil ama...

.ardınadn çatışmalara bir sürü insan elinde silahla koştu geldi. silah sevenler derneğiymiş. komiklerdi. silahla bir sorunu çözdük muhabbeti yaptılar ama abimiz yine kalktı hepsini öldürdü. hem mesajlı, hem bir hayli komik.

.derken otelin içinde kovalamaca, kolu kopuk adamın isyanı, adam şoklarda mıydı? kol kopuk nasıl duruyor öyle? herkesleri öldürmeler falan derken bunlar yine kaçtı. nasıl yerlerini tespit ettiğini ancak düşündüler, tabii ki genesis'i kullanınca takip ediyormuş.

.geçen ölümde ekranda bizim meleği görmüştük, onun geçmiş hikayesine geldik. bizim aziz arkadaşını öldürmüş, bu kısmı unuttuyduk ya neyse işte. sonra bunalıma girmiş, kendini her gün öldürürken, birden sahnelerde bulmuş. sihirbaz olmuş, çeşit çeşit kendini öldürüp geri geliyormuş. bizimkiler bunu iş üstünde gördü. sonra da mevzuyu aktardılar. ilkin beni ilgilendirmez dedi. tanrının yokluğunu umursayacakmış gibi yapıp, umursamadı.

.derken bizim vampir ile ahbap oldular, kafalar güzeldi. güzel eğlendiler. peşlerindeki tipi geri çekeceğini söyledi. bizim vaiz de en sun huzuru bul diyerek gitti. adam huzuru ölümde buldu, eh bu kısım iyidi ama peşlerinden çekeceği konusunda niye güvendiler ki? al çekmedi işte, bu esas abimizi geçen sezon çok hazırlamışlardı. hemen bitse iyi olmazdı tabii.

.diğer taraftan bunlar şak diye evlenecekti ama tulip'in geçmişinden bir zenci var sanki. çam yarması bir tip ile dövüştü, adamla evli mi? başka bir durum mu var? jazz'ın şehrinde her iki konu birleşiyor gibi. gitmişken bir de originals'lere bakıversinler.

--- spoiler ---