27 Haziran 2017

preacher s02e01:

On the Road

--- spoiler ---

.baya eğlenceli bir dizi, özlemişiz kendilerini. hikaye neydi noldu bile demiyorsun. adamlar tanrıyı aramaya yola çıktıydı. en son melek telefonundan tanrıya ulaşamamışlardı. bir de peşlerine katillerin azizi takılmış. öyle işte ortya karışık güzel bir bölüm.

.bu katillerin azizi kendi cehennemine hapsolmuş, geçen sezonun vahşi batılı abisiydi. şimdi bölüm sonunda vaiz dur dedi, durmadı. muhtemelen rüyadır. genesis'in etki etmediği bir şeyler kesin çıkacak ama şimdi o mudur? ondan emin değilim.

.peşlerinde bu kadar azılı bir düşman varken, polislerin olduğu sahnede dünyaları birbirine katmışken, durup neden hesaplaşmadı? bir daha karşılaşırsak hesaplaşırız dedi. sırf bunun için masum iki kişi öldü. birinin dilini kopardı. diğer babasının arkadaşı pedermiş, o da bir şey söylememek için kendini öldürdü. böyle de bir durum işte. 

.olayları fark etmedi, fark etse üzülür müydü? gücünü kullandıkça kötü biri mi olacak? böyle bir şey olursa baya karın ağrısı gibi olur ama şimdilik bu bahse girmiyorlar. sadece son çare olarak gücünü kullanması gerektiğini söylüyorlar. sırf bu tartışmaya tanrıyı gören striptizci mekan sahibi ablamız öldü gitti. eh işte böyle karışık bir olay.

.cass her zamanki gibi komik. en son televizyonda meleği gördü diye tahmin ediyorum. yan profilden ona benzettim ben. karıyla takılmışlardı bunu jeesse'ye söyleyelim diyor ama karı izin vermiyor. öğrenince boku yeriz diyor. bu güçle birlikte kafayı yiyecek ama sanki yemiş de geri gelmişti. geçen sezon bu bahsi incelemiş miydik? onu çok hatırlayamadım. belki geleceğe yatırım yaptılar bilemiyorum.

.yol hikayesi gibi başladılar. arabalar bazen 3d gibi görünüyordu ama genel olarak güzeldi. zaten polisleri etki altına alması, komik şeyler yaptırması sonra manyak sniper ile olaylara dalmaları ve oradan bağırsak parçası ile kurtulmaları çok iyidi. hepsi birbirinden komik resmen, araba takibi için özel muhabbet geliştirdiler. özel çekimler, şunlar bunlar. çok badass'ler daha nasıl tarif edeyim bilmiyorum.

.babasının arkadaşı peder de çok iyidi. internet bağımlılığına göndermeler havada uçuştu. kızın tekini kafeste tutuyordu. tanrıyı gördün mü muhabbeti zaten başlı başına iyi. karının teki gördüğünü iddia etmiş, ona yolladı.

.o kadın da işte konuşmadı, mahremiyeti falan varmış. jazz için geliyor dedi ama pek inandırıcı olmadı. tanrı birine aşık oldu diye anladılar, orası da belli olmadı. ne çıkacak belli değil. tanrı dünya da dolaşıyor muhabbeti yapmaları da hem komik, hem garip. supernatural gibi getirecekler sanki tanrıyı, hayırlısı.

--- spoiler ---