16 Haziran 2017

Outcast s02e10:

To the Sea

--- spoiler ---

.yav şimdi heyecanlı meyacanlı ilerliyor da son plan o kadar salakçaydı ki bütün hevesimi kırdı. bir de sezon bitirdiler, elde var sıfır. ne olduğu belli değil. en son fenerlerin de ele geçirildiğini mi gördük? neydi muhabbet onu bile anlamadık.

.babası çıktı geldi, herhalde dünyaya fener olan tipleri bulmaya gitmiş. bir sürü toparlamış. en son oğlu ve torununa gelmiş. inanmaktan falan bahsediyor. insan hayret ediyor. bu kadarını nasıl toplamış? orası belli değil. tarikat gibi bir şey yapmış. ondaki sarı kadın pedere olayı anlatmış. şerifle birlikte gelip kurtardılar. diğer taraftan da bu hadise gerçekleşti.

.şimdi diyor ki, birleşme gerçekleşecek gibi tüm hepsini çekeceğiz. sonra da kanları ile püskürteceğiz. plan buymuş. iyi güzel ama hepsinin boğazının kesilmesi gerekiyor mu? uzun süreç içersinde kanlarını alıp depolasalar, belki fazlasını elde ederler. yine aynı şeyleri yapar. tam bunlar gelince de kanları üzerine püskürtürler görev tamamlanır.

.yani bir şekilde kötüleri yenemeyeceklerini anladık da ülen babasının önünde çocuğu, kendi çocuğu böyle bir şeyin olma ihtimalini gördünüz mü? hem belki yeterdi, diğerleri bir kendini kesseydi. hadi kurban olmak isteyenler tamam da ülen bir veledi kesmek nedir? olacak iş mi?

.yani bir tek o kesilmese başarısız mı olacaktı? çok saçmaydı bu yüzden. şerif ve peder geldi kurtardı. güya kurtardılar, dünya daha kötü bir yer olacak böyle. onlar da kendi aralarında örgütleniyor. ele geçirilenleri toparlıyorlar. böyle salak saçma bir savaşlı sezon bizi bekliyor. izlenir mi bilemedim.

.bir de süper güçlü bir kadın getirdiler. işlerin başındaki tip gibi gösterdiler ama fenerlerden gibi görünüyor. doktor karşısında tirtir titredi. kyle ve kızının güvende olması gerekiyormuş. bunlar birleşmeyi sağlayacakmış. bunların soyları çok mühimmiş. yersen artık.

.kyle'ın kız kardeşi de deli adamdan kaçtı. yeğenini kullanarak bunu yaptı güya. adam bunları arabaya koydu. aletleri parçalamak için içeri geldi. o sırada doktor geldi, kapıştılar ve bu kadın pat diye kaçtı. yedek anahtarı falan varmış. bir tek birbirimize güvenebiliriz dedi kızına ve o da tamam dedi öyle bitti gitti.

--- spoiler ---