12 Haziran 2017

once upon a time s06e04:

Strange Case 

--- spoiler ---

.diziyi boş yere uzatıyorlar, iki sezon önce bitirseler efsane falan olacaktı. şimdi bir hayli saçmalamalar, aynı şeyleri tekrar etmeler. aynı karakterlerin aynı sıkıntılı hallerini anlatmalarla geçiyor.

.yeni karakter getirmişlerdi, yeni kötü. dr. jekyll ve mr. hyde şimdi ikisini de öldürdüler. çok çabuk oldu. basit oldu. bu kadar tantana yapıp pat diye öldürmelerini hiç anlamadım.

.esas olayı alaaddin meselesine, bir tane kehanet sahibi kız meselesine bağlayacak gibiler de onu da hiç hatırlamıyorum. bölümler arası zaman geçiyor, belki bu dizinin hatası değil ama cidden eski havası kalmadı. yapılacakları yaptılar. masalları anlattılar, güzel bağlamalar çektiler. şimdi ne yapıyorlar ki?

.esas karakteri öldüreceklerdi. mevzu bunla ilgiliydi de zaten karanlık olanlar meselesinde esas karakteri öldürmüş oldular. şimdi başka bir şekilde öldürecekler.

.meğer hyde kötü değilmiş. vakti zamanında doktor serumu bulmak üzereymiş. bilim camiasına kabul edilmek istiyormuş. sevdiği kızın babası bunu almamış. kıza da açılamamış. rumple o ara bunu ziyaret etmiş. serumu tamamlamış. kişiliğini ikiye ayırmış. kız hyde karakterine aşık olmuş. sabah yanında uyanınca heyecan yapmış. pencereden aşağı uçmuş. mevzu bunla alakalıymış. rumple'dan intikam almak istiyormuş. belle ile aynı gemide kalınca onu öldürmeye çalıştı. kanca koştu yetişti kurtardı. jekyll öldü, hyde da ölmek durumunda kaldı ve böylece olay halloldu.

.rumple bu elemana kendisindeki belle sevdasına çözüm aramak için gitmiş. içindeki bu kişiliği çıkartmak istiyormuş ama becerememiş. bir nevi romantik mi olmalı şimdi bu yani?

.bir de regina'nın ölmesi gerekiyormuş. herkesleri korumak için bunu yapmalıymış. kötü kraliçe de ölürmüş. iki imkansız olay çıkarttılar başımıza.

.emma ile takılan tip de işte alaaddinin yavuklusu mudur nedir? kahin kızla görüştü. o da sonraki bölüm için gizem bıraktı ve öyle bitti.

--- spoiler ---