1 Haziran 2017

lucifer s02e18:

The Good, the Bad, and the Crispy 

--- spoiler ---

.on sekiz bölümde sezonu bitirmişler, sezon finali gibi izlememiştik. lucifer tekrar kanatlanınca ne olacak sonraki bölüm diye merak etmiştik ama bir sene bekleyeceğiz artık. nasip kısmet ve benzerleri.

.anasını hiçliğe attı, üstelik bunu iyi bir şey olarak yaptı. yeni baştan güzelce evren yarat, ışığınla oraları aydınlat dedi. anasının evren yaratabilme gücü varsa çok bile tutmuşlar buralarda. diziden çıkardılar artık, nereye varır? tekrar getirirler mi? orası belli değil.

.kadın geçen bölüm sonu bıçaklanmış, kesilen yerden çıkan ışık da bıçaklayanı öldürmüştü. cesedi temizlesin diye resmi bir kurumu tutmuş, temizleyen kızı da ölen veledin kardeşi öldürmüş, öyle bir salak saçma polisiye hikayeyi sezon sonuna ekleyelim demişler.

.dedektif lucifer'in tekrardan bir şeyler sakladığına alınıp, geriye gidiyoruz. bu kötü mötü diyordu. luci de tamam artık sana her şeyi anlatacağım diye not bıraktıktan sonra kafasına odun yedi, bayıldı ve uyandığı yer dünya değil gibiydi. kanatları da geri gelmişti.

.şimdi bu adamın bayılmasına nasıl sebep olabiliyorlar? hadi chloe varken zarar görüyor da o yokken nasıl oluyor? tanrısal bir müdahale mi geldi ne oldu? bu kısımlar kapalı kaldı, açıklamaya da yeltenmezler diye tahmin ediyorum.

.aynı zamanda lucifer'in orası burası nasıl yanık olabiliyor? nasıl susuz kalmış olabiliyor? bedeninin ihtiyaçları varsa kanat nasıl takıldı? buralar da açıklanmadı.

.amenadiel tekrar tanrının askeri olmaya karar verdi. anahtarı buna bıraktı diye tekrar babasına imanı tazeledi, korumak istedi falan filan derken lucifer orta yolu buldu. charlotte de pis karakterler olarak terapistimizi hastanelik etti, bunu ona nasıl yaptı? çok üzdü bizleri. her şeyde hayır vardır hesabı amanadiel'in zamanı bükmesine sebep oldu, biraz güçlerini topladı. hastaneye yetiştirdiler ve kurtuldu. bölüm ismini de lucifer ile konuşurken koydular, hafif gülümsettiler işte.

.maze'in amenadiel'i yere serdiği sahnede çay püskürttüm, komik tiplerdi. maze sezon finaline yine bildiğimiz gibiydi. küçük kızla doktorculuk oynadıkları sahne de komikti. 

--- spoiler ---