18 Haziran 2017

genius s01e06:

Chapter Six

--- spoiler ---

.ne pislik adammış bu albert. karısı boşansın diye bir sürü şart ileri sürmüş. aşk dizisi kıvamında ilerliyor. bilimsel olayları da heyacanlı bir hal aldı ama özel yaşantısını çok fazla vurgulamışlar.

.tamam adam çalkantılar yaşamış ama tabii karısı ve çocuğuna bunu yapmaması gerekiyordu. kuzeni de madem öyleydi, neden en başta evli ve çocukluyken bunu yaptı. kendine bağladıktan sonra yok efendim evliyken olmaz diyor. karıyı boşamak için de canı çıkıyor. tam olarak boşanmıyorlar da kadın çocukları alıp gidiyor. arkada gözü yaşlı albert kalıyor. böyle de bir dram işte.

.kuzeni albert'in karakteri için çok daha uygun bir kadın ona şüphe yok. mevcut karısını da artık matematik ispatları için kullanmıyor. bir işe yaramıyor. evde huzur yok diye şikayet ediyor. böyle de bir olay işte. geriye bir tek çocuklar kalıyor da ülen yapmasaydınız zaten hayalleriniz mahvolmayacaktı.

.neyse esas olay bilimsel ıkınmalardı. adam teorisini kanıtlamak için güneş tutulmasını gözlemleyecek bilim insanı falan buluyor. onu kırıma yollayacak ama bütçe yok. akademi 2000 mark veriyor, para yeterli olmuyor. kuzeni vasıtasıyla para babasına gidiyorlar. 6000 mark toparlıyorlar ekip yola çıkıyor.

.ekip yola çıktıktan sonra savaş başlıyor. bu malları trende savaşa yakalanıyor. göz altına alınıyor, haliyle casus musunuz lan siz diyorlar. sonra araya girip öldürülmeden kurtuluyorlar ama güneş tutulmasını kaçırıyorlar.

.tabii her işte bir hayır vardır. adamın genel görelilik kuramında hata varmış. karısını düdükleyen matematikçi bunu bulmuş. adam albert'in peşinde bunu anlatmaya çalışıyor dinlemiyor. karısı gözlemciler yola çıkmadan söylemeye çalışıyor, bu sefer yine dinlemiyor. en son olaylar bittikten sonra kadın söylüyor. iyi ki söyledik falan diyeceğine koparıyor yaygarayı ve işte artık birlikte yaşayamayız diyor ve ip kopuyor. artık sürünecek hepsi. böyle de bir hayat işte. fiziği miziği, dünyayı bulsan ne olur ki?

--- spoiler ---