17 Haziran 2017

fear the walking dead s03e03:

TEOTWAWKI 

--- spoiler ---

.bu hayatta kalma uzmanları zombi salgınından önce hazırlık yapmışlar. adam kıyamet günü delilerindenmiş ya, onun video klibi ve satış reklamı ile başladılar. iyi güzel de o kadar hazır olsan bile hazıra dağ mı dayanır? kilerler ağzına kadar olsa bile tükenmez mi? anlamıyorum hiç.

.üstelik mekanlarını sadece tel örgü koruyor. insan saldırılarını bırak zombiler gelse dayansa hayatta kalamazlar. walking dead ile çok zıt işler oluyor. onların toplulukları hep daha iyi korunmuştu. buna rağmen, insan olsun zombi olsun devamlı dağıtmıştı ortalığı.

.bunlar salgından itibaren güvenle yaşıyorlarmış. saçma yani, olacak iş değil. adam uzmanmış da laflarını ayet gibi tekrar ediyorlar. yine mantıklı değil. ailesiyle ilgili sorunları varmış. madison salağı ile devamlı bir muhabbet halinde, ona da anlam veremiyorum.

.bu mallar da gidelim buradan diyor. nick ve sevgilisi gitmek istiyor. iyi güzel de nereye gideceksiniz arkadaş? tamam burada da işler yolunda değil ama bunun için tartışmak bile komik.

.troy denen manyak eleman ile nick iyi arkadaş mı olacak? domuz avında birbirlerini keseceklerdi. sonra kesmemeye karar verdiler, şimdi bir de arkadaş olurlarsa vay halimize. troy kendince zombi araştırmacısı. iş bunlara geldiyse yine saçma.

.alicia'yı incil çalışması diye çağırıp alemlere soktular. bir tane sığınakta kafaları çeken ergenler grubuymuş. sabaha kadar takıldılar. kafeste bir tane zombinin kafası vardı. isim takmışlar ama kimdir nedir, takim edemedim. kusura bakmasınlar.

.esas olay helikopteri kim düşürdü meselesiydi. aynı zamanda travis meselesine de geliyor olay. şimdi keşif ekibi gönderecekler. önden gönderdilerinden haber alamıyorlarmış. gönüllülerden de oluşacak bir grup gönderecekler. madison gitmek istedi. eh yani. belki biraz olay çıkabilir.

.zenci gay de ne yapıyor anlamadım. barajı kontrol eden bir eski tanıdığına uğradı. adam mafya tipli biri. az daha öldürecekti. sonra hapse attı. sonra da bizim manyak meksikalı babayı gördük, kendisi karısını görüp ortalığı yakmıştı ama ölmemiş olabilir mi? hayal mi yoksa sadece?

--- spoiler ---