22 Eylül 2017

dark matter s03e01:

Being Better Is So Much Harder 

--- spoiler ---

.yav o kadar sallamasyon ki arada dört bölüm atlamışız fark etmedik. sezon arası unutkanlığı sandık, o derece yani. şu salak dört'ün kötü tarafa geçtiğini de hatırlıyordum. araya nyx salağını öldürmüştür falan diye tamamladım ama koskoca dört bölümde bu mu olacak? nasıl geri dönüş izleyeceğiz bilemedim ama ayıp olmasın artık.

.sonuçta bilim kurgu dizisi, kalmadı gari. hele hele uzaylı bilim kurgusu dizisi hiç kalmadı. hepsini bitirdiler. bunlara kaldık. salak saçma bir ekip ve başlarına gelen hadiseler, aile olmalar. kötüler mi iyiler mi o belli değil. bir bakıyorsun melek gibiler, bir bakıyorsun hırsızlar. hepsinin kötü tarafı var. en kötüsü üç bile tertemiz bir insan nerdeyse. yani böyle işte.

.sezon sonu boşluğu haricinde adamlar mekanın patlamasıyla bitirmişler. içerdekilerden de nerdeyse kimse ölmüyor. en azından ekipten kimse ölmüyor. beş numara ve stargate atlantis kadını kurtuluyor. iki ve altı gemilerine kaçıyor. üç numarayı da altının arkadaşı paketlemiş.

.bir süre öldüler zannediyorlar, sonra birbirlerinden haberleri oluyor. altı ve iki taşıma gemilerinde havasız falan kalıyorlar. standart salaklık olarak havasız kalınan ortamda bolca muhabbet döndürüyorlar. nanitlerin kapladığını bile göremeden kurtuluyor. kurtulmadan önce ölen zenci karı ile biraz muhabbet ediyor o kadar.

.üç numara da altının polis arkadaşı ile biraz takılıyor. arkadaşları gelip alsın diye sinyal göndermiş ama biraz muhabbet ve adamın hayatını dron'dan kurtardıktan sonra teslim etmiyor. arkadaşlarına geri iade ediyor.

.dört numara krallığını kurmuş, hafif yumuşak hareketli minyon bir zencimiz var, yeni karakter olacak herhalde. onu zindandan çıkarıp danışman olarak atıyor. diğerleri pek beğenmiyor ama işte araya japonlu bir kraliyet şeysi sokalım demişler.

.şimdi ekibin görevi dört numarayı öldürmek, şirketlerden kötülerini temizlemek. savaşa engel olmak falan filan işte. öyle yardırıp gidecekler de kim bilir ne zaman tamamlarız artık.

.android en iyi karakteri, yemek yapmalarda. diğerlerine kendini beğendirmeye çalışıyor. savaşta da cengaver, mekik ile koca gemiyi patlattı. helal olsun.

--- spoiler ---