13 Haziran 2017

bloodline s01e04:

Part 4

--- spoiler ---

.olayları güzel tasarlayamamışlar. aile dramı, psikolojik sıkıntılar falan yapalım demişler de ulan sen teknenin anahtarını falan bir yerde tutmazsan, bilmem kaç yaşındaki veledin diğer veledine verdiği zarardan sorumlu olmaz mısın?

.bir kere zaten böyle bir olay gerçekleşmiş, bu kadar muhabbet geçti, bir tanesinde sarah'a da şu olmuş demediler. sadece sarah lafını ağızlarına aldılar o kadar. nasıl bir olay olduğu belli değil. muhtemelen danny kızı tekneyle götürmüş. boğulmuş getirmiş. babasıda danny'yi suçlamış. adamı her gördüğünde de kafayı yiyor.

.yapılması gereken, altından kalkamıyorsan destek almak olması gerekmez mi? onun yerine çocuğun omzunu kırmış, devamlı onu suçlamış. şimdi adam hakkatten canını dişine takmış çalışıyor ama hala git burdan bir daha gelme diyor. bunu nasıl diyor insan anlamıyor.

.sonra para karşılığı gitmeyi kabul ediyor. gittiği yere istediği parayı gönderecek. vasiyetinden de çıkardığı kesin. mal adam gitmeyecek sanki. gitse çok iyi olacaktı ama gitmeyecek gibi. parayı alıp gitse zaten dizi olmaz, zaten ölüsünü falan görmezdik. o yüzden gitme muhabbetleri de çok saçma oluyor bir yerden sonra.

.bir de meksikalı mı nedir? göçmenlerin yanma olayı var. yanık tekneyi inceliyorlardı. bulunan ceset vardı. yenisi çıktı. bu dava ile aile dramı birleşecek mi? danny'nin olayı nedir tam olarak? gördüğü kadın yoksa sarah falan mı?

.kolyeyi de devamlı gösterdiler. belki arada görüyordur bilemiyoruz. kevin'la mesela iyi anlaşmaya başladılar. meg'le de aynı şekilde. karıya henüz bir yamuk yapmadı. hala aldatmaya devam ediyor. bir şey değişmedi. onun cephesinde işler iyi gidiyor.

.araba tamiri, tüm erkeklerin arabada keyif yapması da iyi görüntüydü ama bir yere gitmedi işte, adam aşamıyor. aile mahvolacak sırf bu yüzden. bilmem kaç günlük ömrü kalmış, diğerlerini düşünmem gerekir diyor. inanılmaz bir hadise hakkaten.

.ha dizi olarak güzel mi? değil, her sahnesine geriliyorum ama gerilim olduğundan değil. karakterlerin içindeki pislik insanı geriyor.

--- spoiler ---