11 Haziran 2017

bloodline s01e01:

Part 1

yeni bir dizi daha, gerçek olaylar. dramlar falan derken bir şeyler, bir şeyler olacak gibi. ne kadar ilgi çeker bilemiyorum. ilk bölüm itibariyle bölüm sonuna kadar pek ilgi çekmedi. pek çarpıcı bir tarafı yoktu. bölüm sonu bir miktar ilgi çektiler. onu da bir sezon, belki daha fazla kullanırlar artık. ailelerin içindeki olaylar, birbirini sevmeyen kardeşler, sorunlu insanlar ve tabi sorumluluk sahibi insanlar falan derken mevzu bunla alakalı olacak gibi. ek bir şey katarlarsa onların namına iyi olabilir. katmazlarsa bu şekil ıkına sıkıla gider gibi. izleyecek pek dizi kalmadı, üç sezonu varmış. günlük idare eder gibi artık. görüntüler ve müzikler hoştu. ona lafım yok. güzel çekmeseler zaten bu kadar puanı alamazdı ama işte izleyene ne verecek o mühim. ek bir şeyler olmalı yoksa gerçek hayatın dramları ne verebilir ki?

--- spoiler ---

.zengin bir ailemiz var, ada gibi bir yer. sahil kenarında bunların otelleri var. bir tane sahile (liman da olabilir) bunların soy isimleri verilecek. büyük bir aile, sevenleri çok. bu hafta sonunu ailecek kutlamalara ayırmışlar.

.derken kardeşleri görüyoruz. en küçük kardeş biraz kafası havada. anasını babasını pek seviyor. tez canlı bir tip. hemen sinirleniyor falan filan. ondan sonraki kız kardeşleri sanırım nişanlısını aldatıyor. ailesine karşı sevecen. ondan büyük erkek kardeş sorumlu bir tip. ortamında güvenliğinden kendisi sorumlu herhalde. polis mi? yoksa nedir? orasını pek anlayamadım. en büyük kardeş de sorunlu bir adam. ailesi ile arasında büyük problemler çıkmış, ayrılarmış. olay dolayısıyla gelmiş ama tam gelecekken otobüsle kadının teki ile konuşup inmişti. geri dönecekti.

.şimdi kadın kim? gerçek kadın mı? hayal ürünü mü? oralarını pek anlamadık. onunla birlikte denize girdi sonra yine kayboldu. garip garip bir şeyler var ama esas olay bu değil.

.esas olay ailesi bu sorunlu adamı teknenin tekinde yakacak. güvenlikten orumlu ortanca eleman bunu yapacak. baştan beri bize bunu anlatıyormuş. şimdi ne olursa olsun böyle bir şey olmamalı ya, işte bunun dizini yapacaklar. 

.danny denen bu adam sağlam ayakkabı değil, bir arıza çıkaracağı da belli. otobüse binmediğini de anlayabiliyoruz. derdi nedir? onu henüz anlayamadık. aile işine katılmak istiyor. kardeşleri ilkin kabul edecek gibiydi, sonra sabah çıplak kıyıda görünce vazgeçtiler herhalde. babaları kararı kardeşlere bıraktıydı. durumlar böyle işte.

.bir tane arkadaşı vardı, yanında iş teklif ediyor. onunla birlikte bir şeyler yapacak dedimdi ama öyle olmadı. belki dönüp tekrar onu olaya sokarlar. bir de durduk yere kadının teki çıktı geldi, sevgilim diye tanıttı. onu da pek anlamadım. olay molay da çıkartmadılar. salak saçma gerginliklerdi işte.

--- spoiler ---