5 Haziran 2017

american gods s01e06:

A Murder of Gods

--- spoiler ---

.nasıl olsa mesaj kasıyoruz diye biraz eşeğin kulağına su kaçırdılar. bir de geçen bölümden itibaren midir nedir? arada hep duyuyorduk ama tüm bölüm boyunca aynı kulak tırmalayan müziği bastılar. ambiyansa uyunca tamam da ne bileyim kafa ağrıttı, iyi olmadı. başka bir şey çalınca oh be dedirtti.

.geçen bölümden itibaren olayları da iyi ilerletemiyorlar. kalmış iki bölüm hala adam toplayacak da savaş olacak da bunun derdindeler. gölge'ye ne olduğunu açıklaması gerekiyor. karısının muhabbeti ne olacak? onun da açıklanmaya hali yok gibi, kalan bölümlerde yetiştiremezler gibi.

.bir arap gay olayını açıkladılar. adamın taksisini çalarken geldi bizim arap, çalmayın lütfen dedi ve hepsi birlikte yol arkadaşı oldu. kendisini güzelce beceren cini arıyormuş. lepricon abimiz de buna yardım edebilirmiş, böyle birleşti hikayeleri.

.adamın parasının derdine kadını tekrar canlı hale getirme olasığı var sanki, en azından bunu vadetti. kadının kafası karışık, ailesini falan ziyaret etti. ziyaret anını gölge de görebildi. adam bir şeye inanmıyor ama özel güçleri var şimdiden. biraz abartıyorlar.

.bizim çarşamba savaş tanrısı mıymış? mermilerin tanrısına gittiler. yanında savaşsın diye istediler ama adam bunları sattı. satmadan önce güzel bir kılınç dövmüştü, onla kellesini alıverdi ve böylece devam ettiler. yani hikaye bağlamında pek bir yere ilerlemedi.

.her sıkılan kurşun bir duadır, bana inanmadır şeklinde bir fikirle geldiler. tek güzel kısmı buydu zaten, vulcanlar kasabasında hepsi havaya ateş ediyor, geri mermiler yerlere düşüyor. böyle de bir şeyler tasarlamışlar.

.gölgenin içinde kıpraşan uzaylı ağaç karışımı bir şeyler vardı. buraya da endüstri devrimi ve ormanlara girmişlerdi. fazla uzatmadılar. içindeki ağacı çıkardı. yola devam ettiler.

.bir de namaz kılma görüntüsü verelim demişler. kim bu dizinin yapımcıları. tüm dinlerden bahsetseler dahi müslümanlığa pek sıra gelmezdi. adam güneşe karşı namazını kıldı, fatihasını okudu ve allahu ekber bile dedi. allah büyüktür diye çevirip, buna karşı da yaşam büyütürle cevap verdiler. eh güzel denebilir.

.bir de isa ile başlamışlardı, adamlar sırf gönderme için meksikadan amerikaya kaçmaya çalışan tipler, nehirden geçişleri, isa tiplinin suya batmadan geçişi ama mermilerle ölüşünü anlattılar, öldürenler de isalıydı. dikenli tacını da ihmal etmediler.

--- spoiler ---