3 Haziran 2017

american gods s01e04:

Git Gone

--- spoiler ---

.bölüm sıkıcı başladı ama çok acayip devam etti. aldatan bu karının kafası baya iyimiş. ilk tekrar eden hayatını, memnuniyetsizliğini gördük, jakuzisinde kendisini sinek ilacıyla öldürmeye bile çalışmış.

.kumarhanede kart dağıtıcısıymış. otomatik kart dağıtıcı gelince öylesine takılmaya başlamış. bizim gölge de bu ara gelmiş, kumarhaneyi dolandırmaya çalışırken, kız buna yardım etmiş ve öyle tanışmışlar. ilk gecelerinde sevişmişler. evlenmişler, seneler geçmiş bu sefer kumarhaneyi soymaya karar vermiş.

.adam ilk buna soymayı teklif etmişti, kabul etmemişti. şimdi bunca zaman sonra evinden işinden memnun değil, para kaldırıp mutlu olacağını zannediyor. adam senine yol kenarında bile yaşarım, mutlu olurum falan diyor. pek bir aşık oğlan ama kadın tatminsiz, boş bakışlar, memnuniyetsiz haller içersinde.

.adamı ikna ediyor, mükemmel planla işe giriyoruz diyor ama pat diye yakalanıyorlar. ikisi ayrı ayrı yatsa daha kısa içerde yatacak, adam kadın hapse düşmesin diye tüm suçu üstleniyor. sadece beni beklediğini bilsem yeter diyor ama kadın bekleyemiyor.

.kedisinin ölümüyle birlikte komşusunun adamına varıyor. hem de duygusuz, önemsiz falan filan, bir süre devam ediyor. arabaya atlıyorlar. ayrılmalıyız diyor, ayrılık hediyesi olarak da bir oral seks patlatıyor. vitesi attırıyor. karşıdan gelen arabaya çarpıyorlar, öyle ölüyorlar. ölmek için özel tasarlamış gibiler, adamın kaza yapacağı da halinden belli hani.

.neyse öldüğü vakit bizim zenci anubis'ü görüyoruz. öldün seni alacağım diyor. tüy meselesine giriyor. adamın elini tutuyor, kalbini söktürtmüyor. iyisiyle kötüsüyle yaşadım diyor. gölgenin inançsızlığı bu kadından geliyor zaten. ilkin daha yumuşak bir oğlan ama kadının içi boş, ölünce hiçliğe, karanlığa gidecek ama işte tam o sırada gölgenin attığı para etki ediyor ve tekrar hayata dönüyor. en azından biz öyle yorumluyoruz. hala paradan işaret yok.

.hayata döndüğü vakit, gölgenin tenhalarda dayak yediği vakte denk geliyor. tam bunu asmışlar ama uzaktan ışığı görüyor, ona koşuyor. her birini kesip biçiyor. kolu kopması hariç buna bir zarar gelmiyor. süper zombi tarzında bir şey işte.

.gölge'yi kurtardıktan sonra evine gidiyor, toparlanmasını görüyor. derken komşularına gidiyor. kolunu dikmek için iğne iplik falan arıyormuş. kadınla karşılaşıyor. biraz hoşbeşten sonra yola çıkıyorlar. gölgeye ulaşacak, uzaklardan bile onun ışığını görebiliyor. kadına bunu çağrıştıracak bir şey söyleyince basıyor kahkahayı.

.yollarını bizim anubis kesiyor. yanındaki gözlüklü tip kimdi ki? baştaki kitap yazan tipti sanki. bir de hikaye anlatan vardı. ne oluyor bu zencilere bu kadar diyoruz. kadını tekrar güzelce dikip birleştiriyorlar, boyayıp makyaj tazeliyorlar ve geçen bölüm sonu gölge ile karşılaşmasına geri geliyoruz. orada bitiyor.

--- spoiler ---