2 Haziran 2017

american gods s01e03:

Head Full of Snow

--- spoiler ---

.karman çorman devam ediyor, üstüne gay cin karıştırdılar. nasıl bir şeymiş lan bu dedim. şimdi bu gözü alevli sakallı arkadaşı bizim çarşamba ile konuşurken görmüştük, başka bir arap getirdiler. satış elemanıymış. bütün gün adamı bekledi. sonra takside alevli gözle karşılaştı. acını paylaşıyorum ve omzuna dokunmalar ardından odasına çağırdı ve herhalde şu vakte kadar diziler alemindeki en açık seçik gay sevişmesini gösterdiler. çok ayıp ettiler.

.üstelik adamı becere becere cin yaptı, bu nasıl bir hayal dünyası arkadaş. animasyonlu görüntüde her şeyler de görünüyordu. diyecek lafım yok. cinsellik unsurunu gaylerden yana kullandılar, yok artık daha neler.

.anubis ölüm için mısırlı bir teyzeyi aldı götürdü, animasyonlar falan fena değildi. muhabbetler güzeldi ama ilk iki bölümdeki hikaye anlatan zenciyi göremedik. adamların siyah şeritli hikaye anlatım modu var da nasıl birleştireceğiz bakalım?

.gölge ve çarşamba hikayesinde fazla bir şey olmadı. banka soyacağız dedi. adam bozuk atm yapıp gelenlerin parasını çalıyormuş. kart ve poster tasarımı yaptıktan sonra telefon kulubesi başına gölgeyi koydu ve işi hallettiler.

.arada da bir kar yağdırsan nasıl olur dedi. kar ambiyansıyla bozuk olması ve insanların işlerini daha hızlı halletmesi, dikkatsizleşmeleri gibi değişkenleri koydu galiba. muhabbetlerinin tamamı tanrısal olaylar, o yönü harika ama işte çok dağıtıyorlar. insan takip edemiyor.

.geçen bölümlerde dövüştüğü cin arkadaş da şanslı parasını kaybetmiş, yolda iyilik timsali biri bunu arabasına aldı, kafasına boru girdi. kaza olduktan sonra parasının olmadığını gördü. nerde benim param diyerek bunları aradı buldu. karısının mezarına atmıştı ya, karı mezardan kalkmış. öyle bir şeyler olacağını bekliyorduk da bu bölüm değil, böyle değil.

.şimdi adam paranın peşinden gelip karıyı mı bulacak? parayı geri alınca ölecek mi? hikaye bunlardan ibaret olmamalı değil mi? hem kadının geri adama dönmesi nedir? aldatmışsın lan işte. 

.esas hikaye geçen bölüm sonu balyoz ile beyninin ezilip ezilmeyeceğiydi. gece gölge kalktı, ikinci bir oyun istedi. kabul etmese daha iyidi. başka türlü kurtulsaydı da daha iyidi. ikinci oyunu güya ilk oyundaki stratejiyi çözdüğü için kazandı. neyse ki tamam istediğiniz yere geleceğim ama sonunda seni öldüreceğime bağladılar, kabul etti ve olay kapandı. işler bitince bunun ölümünü tartışacağız yine, eh işte.

.arada da çatıda uyuyan kız kardeş vardı. sana güneşi vermişler ben sana ayı verebilirim dedi. şak diye ayı paraya çevirip verdi. güneş neydi? şanslı parası mıydı? muhabbetler neydi? genel tanrısal muhabbetleri kaçırıyoruz böyle.

--- spoiler ---