26 Mayıs 2017

the leftovers s03e03:

Crazy Whitefella Thinking 

--- spoiler ---

.adamlarda özgüven tam, ta avusturalyalardan hikayeyi bağlarız diyorlar ve bağlıyorlar. yeni tipler geliyor, yeni hikayeler akıyor. bir sürü oyuncu. bir tek kevin'ın babası vardı herhalde. diğerlerinin hepsi yeni.

.ilkin en baştan alacaklar sandım. aborjinli abimize hikayesini güzelce anlattı aslında. bir amaç arıyormuş, kevin'ın şarkıyı dindirdiği şarkısını didiklemiş tavuk. bak böyle deyince bile dizinin kafası ne güzel insan anlıyor. hikaye hakkatten bu.

.kitap nasıl avusturalyaya geldi, nasıl kevin diye şerifi öldürdüler diyorduk ya, matt kopyasını yollamış adam okusun diye. adam ben kitapta yokum diye çıldırmış. kitabı çöpe atmış. bir sayfasına parayı sardıydı. o sayfa ile hayatı kurtulmuş.

.hikayenin tamamına ermek mümkün değil. büyük sel gelecekmiş. 14 ekimin 17. yıldönünümde mi ne, işte bunu durdurmak için şarkı söylemeliymiş. neden avusturalya? kafasındaki sesler avusturalyaya git demiş. oradaki şarkıların hepsini öğrenmeye karar vermiş. son şarkı da üzerine düşüp öldürdüğü adamın şarkısı. kaydedip ezberliyormuş. aborjin ayinlerini çaldığı gerekçesiyle de istenmeyen adam olmuş.

.durum buyken işte en son şarkısını öğrenecek adama hikayesini baştan anlatıyor. su problemini halledeceksen şuradan başla diyor, akan çatısını gösteriyor. adamın deposu arızalıymış. çıkıyor çatıya, adresi alıp kaçtığı kurumdaki kadın geliyor. dur mur, dinleme onları derken adamın üzerine düşüp öldürüyor.

.hastaneye götürülürken yolda atıyorlar bunu, salak salak işler yapıyorlar. sakatlanmış ayağı, koltuk değnekleri ile avusturalya kırsalında hayatta kalıyor işte. kendini yakan adam, yılan yemeler ve sokulmalar. en sonunda da bir haç. geçiyor altına ölüme yatıyor ama çat diye kadın geliyor. elindeki sayfaları da görmüş.

.ölümden dönen kevin, diğer tarafla bağlantı kurmuş kevin, 20 mil ötedeki şerif diyor. aynı isimle bir şerif olması allahın takdiri herhalde. o adamı geçen bölüm boğup öldürmüşlermiş.

.meğer kadının hikayesi acıklıymış. kayboluşun yaşandığı zaman ailesiyle birlikte değilmiş. eve gelmiş. beş kişi mi ne, hepsi ortadan kaybolmuş. incilleri dizili diye tanrı işi demiş. meğer olay babalarının kayboluşunu arayan çocukların kırsalda ölmesiymiş. haç'ı oraya dikmiş. böyle de bir hikaye işte. aynı aileden 5 kişinin alınmayacağını tahmin edip çocuklarını arasa belki ölmeyeceklermiş. kadının acısı büyük, acayip bir hikaye.

--- spoiler ---