20 Mayıs 2017

the leftovers s02e06:

Lens 

--- spoiler ---

.adamlar manyak, hikaye akışlarına arada uyuz oluyorum, karakterlerine en başta çok uyuz oluyorum ama sonra ne yapıyorlar ne ediyorlar beğendiriyorlar. şimdi zenciler bildiğin karın ağrısı ama artık böyle kalmazlar diye bir umut besliyorum. kevin olsun nora olsun, kızları olsun en başta çok sıkıntılı tiplerdi. şimdi bir acayip oldular.

.matt bile iticiydi, şimdi adam derviş gibi. kendini feda ettiği yerden kurtulmuş, dışarda cemaat kuruyor gibi bir şey. nereye varacak bilmiyorum, karısının uyandığı da yok ama keyfi yerinde gibi, inanç olunca gerisi boş yani.

.esas olay kaybolan kızların başına ne geldiği, uçtular mı? yoksa öldüler mi? öldüler diye çevirmişler de ayrılmak gibi olacak, çevirileri saçmışlar savurmuşlar. yazık etmişler diziye.

.arama çalışmaları için para toplama etkinliği vardı. nora yine oradaydı. 500 dolarını bağışladı. keçi kesmeye abimiz geldi, meğer olayı 14 ekim tam keçi kurban ediyormuş. herkes içinmiş, onun sayesinde kurtulduklarını düşünüyormuş. ondan keçi kesip duruyormuş. zenci sağır kadın çıldırdı. bunlarla alakası yok, artık güvende değiliz dedi. herkesin kafasındakini söyledi.

.nora'da kasabaya ayrılanlar ile anket yapan adamın çantasından yeni soruları almıştı, onu kadına uygulamaya çalıştı. ölüp ölmediğini, ayrılıp ayrılmadığını kesin gösterecek dedi ama sonucuna erdiremediler.

.onda da kadının kuş gömme hikayesi varmış. adamlar hikaye içine hikaye gömüyor böyle. nineleri bu kasaba allahın seçilmiş kasabası, parnağı ile işaret ettiği kasaba demiş. öldükten on sene sonra anlamışlar bunu. sonra da bunun testi için kuş gömün, üç gün yaşarsa dilek tutun demiş. kaç kuş helak oldu bilmiyorum. camına yapışan yarı ölür kuş, üç gün canlı kalıp uçup gitmiş. dileği de geride kalanların iyi olmasıymış. kendi ayrılışına kesin gözü ile bakıp geridekilerin iyi olmasını dileyince, geride kalan niye ayrılsın dedim ama bilemedim artk. kafasını yiyor insanlar, bakalım nereye varacak. kocası zaten gelip geçeni dövüyor. mal adamın hikayesi de iyi olabilir. tiplerini görünce bir midem kalkıyor hala.

.her neyse esas olay kevin'in patti'yi gördüğünü noraya söylemesiydi. kadına aynı gün içersinde hem lens'sin dendi (bunu da ilk girişte açıklayacaklardı ama yarım kaldı, meğer ayrılışların bağlantısı insanlarla ilgili olabilirmiş, azrailin yeryüzündeki temsilcisi gibi dediler, bilimsel dediler sonra tarikata bağladılar, garipti ama bunun da arkası gelebili, nora dokunduğu insanları yok ediyorsa kafası bir hayli güzel olacak demektir, ha ailesinden üçten fazla insan kaybolan da olmuştu, onu atlamasınlar (oha paranteze gel))...

.lensten sonra ayrılış meseleleri, zenci kadının da tekrar ailesini hatırlatması derken kevin'in halisünasyon gördüğünü söylemesi. tam ne diyor muhabbeti yaparken de cam kırmasına karşılık verilmesi ve bölümün bitmesi. ha bir de tom kaybolmuş, onun derdi de bu kadına bindi. nasıl ayakta duruyorlar anlamak mümkün değil.

--- spoiler ---