17 Mayıs 2017

the leftovers s02e03:

Off Ramp

--- spoiler ---

.adamlar yine hikayeyi kafalarına göre akıtıyorlar. bu sefer tom ve anasının hikayesi ile geldiler. esas mühim kısmı yangından sonra kadının durumuydu. onu es geçtiler. üzerinden zaman geçip de geride kalan günahkarları kurtarmaya çalışmasını anlatmak istemişler.

.tom yine tarikat içersinde gibi, bu sefer beyazlar giyinmiş. içerdeki rahatsız tiplere odaklanıyor, içerden çökertmeye çalışıyorlar ama olacak iş değil. zaten muhabbetleri arasında böyle bir şeyin işe yaramadığı. inanacak bir şeyler vermeleri gerektiğinden bahsetmişlerdi.

.bölümün güzel kısmı buydu. tom biraz olayları kafasına göre anlattı sanki. en azından kadınları özelsin diye hamile bıraktığından bahsetmedi. wayne ölmeden önce tom ile görüşmüş. gücünü bu elemana devretmiş, olacakları bilmiş. zaten kevin'ın olayı da var. 

.adam özel güçlüymüş, şimdi de tom kaldığı yerden devam edecek gibi. kucaklaşmak isteyen var mı diye bitirdiler. gerçekten işe yarıyor mu? cidden güçleri var mı yoksa sırf tarikat ve inanç olayı mı? zaten dizi bize bunları anlatıyor gibi. sonucunu yakın zamanda göremeyiz.

.kadın kitap yazıyormu. sanki bir kitapla dünyayı düzeltecek. yayıncı ile görüşmeleri de fena değildi. adam ayaküstü dalga geçti, aslında doğru şeyler söyledi ama olayı ele alışı komikti, adamın üzerine atladı ve gözaltına alındı.

.tam o arada kurtardıkları kadınlardan biri ailesini öldürdü. yazdıkları notta da böyle bir gönderme mi varmış? şimdi bu beyazlıların hepsi kamikaze mi? ne zaman kendilerini ve ailelerini öldürecekleri belli değil mi? hani şiddet yoktu?

.meg salağı da tom ile durduk yere çiftleşti. anasına mesaj göndermek için böyle bir şeyi uygun gördü. manasını anlamadım. elemanı çıplak gösterip aletini sallandırma haricinde bir mana da bulamadım açıkçası. tarikat kafalarına sokayım.

--- spoiler ---