14 Mayıs 2017

the leftovers s01e10:

The Prodigal Son Returns

--- spoiler ---

.sezon finalini pek beğendim. dizi kendini aştı. çektim oraya bir puan daha koydum. bir kere akışı dahil her tarafı iyidi. adamın rüyasına bile insan hayret ediyor. iyi geçirtmişler, bir an yok artık olmaz diyemiyoruz. her türlü manyaklık olabiliyor çünkü...

.iki bölüm öncesinden geldik buraya, araya eski hayatlar karıştırmışlardı. kevin kadının kendisini öldürmesinden sonra pederi aramış, peder de buna yardıma gelmiş. kürekle neyinle, kadını gömdüler birlikte. giysilerini değiştirdi ve devam etti. uyuduydu, rüyasında pederin bunu akıl hastanesine götürdüğünü gördü. babasının yanına kondu. tam o sırada boğazını kesen kadın babasına da görünenlerdenmiş, buna geldi. bir sürü laf ama pek anlamadık. bunların özel bir tarafı olması lazım ama şimdilik anlaşılmıyor.

.adam da anlamadı ama peder anladığından emin şekilde boğazını kestiyse anlamış olman lazım dedi. tam bu muhabbetler yapılıyordu ki kevin ile wayne karşılaştı. wayne'in içini dışına çıkarmışlar. eleman ölüyormuş. yabancıdan yabancıya biraz muhabbet ettiler. bir dilek tut dedi, eğer gücüm varsa, boş beleş biri değilsem bunu görmem gerekir dedi. sonra dileğin kabul edildi dedi. tabii ki yeniden aile olmak olmalı dileği, bakalım ortaya çıkar sonra.

.neden geride kalanların geride kaldığına dair fikirleri de olması lazım. olaydan önce ailesini bırakcakken sonra bırakmamak için elinden geleni yapmış ama hepsi bir bir elinden kaymış gitmiş.

.işte tam bu muhabbetler dönerken arabayla döndüler, kasabanın girişinde kuklalar, insanları dövmeler, ağız burun kırmalar ve beyazlıların mekanı yakmalara girişmişler. unutturmamak için yaptıkları şey bütün halkı ayağa kaldırmış, toplu linç başlamış.

.kızı da evin içinde kalmış. salak karısı jill diye bağırabildi sonunda, kevin de o kadar dumana mumana maruz kalarak kızını kurtardı, pek olası değil ama becerdi işte. sonra kızıyla evine dönerken veda mektubu yazan nora'nın kabıda tom'un baktığı zenci çocuğu bulması ve köpeklerinin de pat diye gelmesiyle mutlu bir aile oluverdiler. pek duygu yüklüydü.

.nora kuklalar yüzünden ortamı terk edecekti. wayne acısını almamış mıydı? böyle maruz kalınca geri mi tepiyor nedir? tabii tom salağı ve annesi karşılaştıktan sonra ne yaptı? çocuğu niye kapıda bıraktı? nedir yani? olacak iş midir? garip oldu ama güzel de oldu. beklenmedik oldu.

--- spoiler ---