24 Mayıs 2017

the 100 s04e10:

Die All, Die Merrily

--- spoiler ---

.şaka gibiler de bu sefer biraz güldürdüler. sığınak için açlık oyunları misali bir karşılaşma yaptılar, bizim akıllı gökyüzü insanları da sığınağı zaten kapmış. kendilerinden kane ve diğerlerini bırakmış. bir dek bellamy salağını kurtarmışlar. böyle bir olayla bitirdiler.

.dövüşler de şaka gibiydi. buz kralını öldürdüler. octavia bu kadar iyi dövüşçü zaten değildi, diğerleri daha süperdi. ilkin dövüşmeye girmedi. son kalanı öldürürsün falan dediler, hadi stratejidir iyidir miydir de saçmaydı.

.hele luna meselesi inanılmaz saçmaydı. kadın hepsine kinlenmiş. bunların deneyleri falan yüzünden iyice kafayı yemiş. klanından kimse yok kimin için savaşacaksın dediler. ben ölüm için savaşacağım, kazanırsam herkes ölecek dediler.

.şaka mu bu? bunu niye kabul ettiniz? hadi diyelim kabul ettiniz, luna kazansa hepsi öldürsün luna'yı yine elde var sıfır yani. çok salakçaydı.

.buz kralı ilkin ittifak kurmak onursuzluk dedi, sonra octavia ile birlik oldu. bu neydi? saçmaydı. fark ettiler ki octavia'nın bu adamı dövmesi çok saçma olur böyle bir şeyler yapsak da kurtulsak, luna ile kapıştılar. tam luna'yı öldürecek kara yağmur geldi. allahın işi işte.

.octavia kaçtı, luna buz kralını öldürdü. octavia da saklanmıştı. luna'yı kandırdı ve öldürdü. sadece kurnazlıkla kazanılan bir dövüş, olacak iş değil. onur bunun neresinde.

.her neyse belliydi zaten baştan kazanacağı, gitti kolyelerle, ben gökyüzü halkı için savaşmıyorum dedi. herkes eşit olarak sığnıağa konacak dedi. salaklık işte. herkesin başındaki kişi oldu, bir nevi kumandan oldu. belki olmuştur ama şimdi ne bok yiyecekler? diziyi kitlediler resmen, hepsi ölse çok iyi olacak. uzatmaya gerek yok.

--- spoiler ---