17 Mayıs 2017

sense8 s02e04:

Fear Never Fixed Anything 

--- spoiler ---

.biraz dozu düşürdüler. her karakterin kendi derdine düşürdüler. bölüm sonunda da madem böyle yaptık bir genel konu sallayalım bari dediler, riley görünür oldu. sense olanları bulmak için bu işi yaptı. şimdi göz önünde olanlar, onu izleyenlerle göz teması kurup bunu anlayabiliyorsa lito en iyisini yapardı. niye yapmadı o halde? ortaya çıkmamak için mi? kontrol edebiliyorlar mı peki? madem edemiyorlarsa ve madem o kadar fazla varsa lito niye hiç karşılaşmadı. biraz saçma oldu yani.

.beyaz sakallı da kendini saklamayı bıraktı. kurumdaki yerini sağlamlaştırmış. bunların geçen giriştikleri iş başlarına daha büyük sorun açmış. şimdi başka bir risk aldılar. topluca karar verdiler güya ama pek beğenmedim.

.resmen ilerleyecek yönü şaşırdılar, insanoğlu değişimden korkar diyor. buna eyvallah da beyaz sakallı daha mantıklı konuşmaya başlarsa o vakit dizi daha güzel olabilir. dizinin kötü karakteri çok mühim.

.adam homo saphiens ile çalışıp ortak gelecek kurmaya çalıştığını söylüyor. will'in annesi de bununla işbirliği yapmış sonra kafayı yemiş o yüzden intihar etmiş. bilemedim artık pek doyurucu açıklamalar olmadı.

.sun kendi derdinde, abisi televizyonlara çıkıyor, diğerlerini öldürmüş gibi açıklamalar yapılıyor. dedektif kapısına geliyor, bir nevi arkadaş olduğunu söylüyor. çok da gerekli değil.

.nomi desen e-ölüm diye bir şey yaptılar, gözlerden uzak olmak için sistemden sildirme olayıymış. v for vendetta maskesiyle birileri bunla buluştu ve işi tamamladılar. lito'nun filmini seviyormuş bizim bilgisayar düşkünü adam. en iyi tip o şimdilik.

.hintli salak desen kendi derdinde, kocasının derdi varmış. kontroller doğru çıkmıyormuş. babası ile kayın pederi atışıyorlar, peşinde korumalar var, dikkati dağılmış. falan filan.

.wolfgang desen karıdan kaçıyor, ne yapmak istediğini de anlayamadım. kurumla anlaşma yapmış olabilirler ama ellerindeki başka küme ile daha ilgili olmaları gerekirdi sanki.

.afrlikalı salağı politikacılar ziyaret etti. tekrar basına gitti de bunla röportaj yapan kadın lezbiyenmiymiş neymiş? onun geyiğini yaptılar. dizideki gaylik dozunun bokunu çıkardılar.

--- spoiler ---