25 Mayıs 2017

into the badlands s02e10:

Wolf's Breath, Dragon Fire

--- spoiler ---

.daha iyi bir sezon finali bekliyordum. bölüm başlayınca inanılmaz sıçtılar, hüzünlere gark oldum. derken sonunu toparladılar, yarım kaldı bitti öyle. üçüncü sezonu bekleyeceğiz artık. her durumda görüntüleri, müzikleri bir harika. konusunu biraz sündürdüler, bitiremediler bir türlü. salak saçma işler de katınca böyle oldu.

.sunny onbeş kişiye saldırıyordu, her daim bunu yapıyordu ama kapalı bir mekana, karşında o kadar adam çıkacağını bilerek girmek nedir arkadaş? oradan itibaren koptum zaten. insan bir miktar plan yapmaz mı? hiç bodozlama girilir mi öyle?

.üstüne ateşli oklara koşarak dalmalar nedir? iki ok yedi bir şey olmadı. geri kalan okları kesti attı, sonra tepesindeki bombayı patlattılar yine bir şey olmadı. yok artık birader diyor insan. biraz abartmışlar.

.bajie geldi kurtardı, birlikte tekrar daldılar, bu sefer adam kesimi, kuşbaşısı başladı. ayaklar havarlarda uçuşuyor muçuşuyor. öyle gidiyor olay. dar alan olduğundan dövüş sahneleri o kadar iyi olmamış.

.bajie makasla yaralandı, elinde pusula ile öldüğünü düşündürdüler ama motorsikletle kopmuş gitmiş. sunny de nihai savaşına çıktı.

.quinn sonunda öldü de ölürken yanında veil'i götürdü, ona pek sevindim. tamam hikaye için üzücü ama çok uyuz bir tipti. çocuğu için kendini feda etti, neyse ki bunu yaptılar.

.sunnye ve quinn dövüşü de o kadar güzel olmadı. bir iki güzel hareket dışında çok abarttılar. üstüne sunny şişlendi, yine ayağa kalktı bir şey olmadı. üç ya da dört tane ciddi yarası olmasına rağmen o kadar olaydan sonra mezar kazması da çok abartı.

.her neyse esas olay quinn önce boynuna doğru koca kılınç ile kesildi. adam hiçbir şey yokmuş gibi dövüştü. sonra göğsünün oraya şekilli ters yatışlı bir kılınç girişi yaşandı. öldü sandık ama adam tekrar kalktı. veil'i yakaladı, oğlanı ver karıyı al dedi. veil de o sıra kendini heder etti, bitti gitti. o kadar yaralandılar ölmediler, veil bir tane yaralanma ile şak diye öldü.

.en azından öldürdüler işte, kimse ölmese çok kötü olacaktı. bajie motorla bir yerlere gitti, mekanlar bir harikaydı. kale gibi bir yer, paslanmış çanak antenleri var, yükseltici antenler falan var. pusula ve kitapla mekanizmayı çalıştırdı. azra dedi ve öyle bitti. bir makas yarası ile ölürse şişko, üzülürüm. ölmesin öyle.

.mk salağı dul ile anlaşma yapıyor gibiydi. bajie'nin bunu sattığını görünce işler böyle oldu. tabii tilda'nın sevgilisi bunları kurtardı. o ara kitabı falan da kaybetmiş olduklarından mk olayı askıda kalır, üçüncü sezonu ne yaparlar göreceğiz artık.

--- spoiler ---