4 Nisan 2017

the walking dead s07e16:

The First Day of the Rest of Your Life

--- spoiler ---

.geldik bir sezonun sonuna daha, kendilerini tekrar ettiler. kaplan kullandılar, zamanlamaların bokunu çıkardılar. ağır aksak dialoglar da verdiler. abraham'dan bile soğudum bu yüzden. adam toplam sizi boyunca bu kadar dialog etmemiştir, ne yaptınız lan siz?

.en azından negan'ın bu kadar adamı, bu kadar nüfuzu varken, gidip o kadar insana negan ile savaşacağız demelerinin bir sonucu olacağını gösterdiler, en azından bu olmadı yani de ne bileyim şu mal zenci karı michonne iki saniyede olayın kokusunu alıp nasıl indiremedi? o çok saçmaydı. sonra öylesine bir kadından elli saat dayak yedi, çok ayar oldum bu işe.

.hele hele çöpçülerin bunları satabileceğini anlamış olmaları gerekirdi. ilk baştan beri bu ihtimal vardı. kimse bu ihtimali konuşmadı. dakkasında sattılar, adamların olayı belli. şimdi bunlar herkese düşman mı olacak? ne olacak?

.negan olay sonunda daha büyük adam toplayarak gelecek, bunlar kendi aralarında elma falan paylaşıyor. bu nedir peki? negan ne ara gelecek? ona karşı ne yapacaklar? üç yerleşim birlik oldu, iyi güzel de kendilerini nasıl koruyacaklar? o kadar hengame içinde bir negan'ı indirememiş olmaları büyük başarısızlıktır ama kimse bundan bahsetmedi. tabii böyle tatlı bir karakter yarattıktan sonra öldürmek istemediler, başka açıklaması yok. bir sezon daha sürecek en azından.

.bu kadar insan öldü, bu kadar olay oldu, başa döndük. o çok sinir bozucuydu. bir sasha'nın ölümü ile sezon kapatmış oldular ki onun ölümü de bir işe yaramaz, çok da dokunaklı değildi. kendi kendini öldürdü iyi güzel de negan'ın en azından yaralanmış olması gibi bir şey yapsalar, zombi neyin olsa bir işe yarardı. hiç işe yaramadı. sadece sürpriz yüzünden herkesler birbirne silah çekti, bizimkiler yenecek sandık ama yine diz üstü çöktüler.

.negan carl'ı öldürecekti, yine aldı yüreğimi bir sevinç ama öldüremeden kaplan geldi. kaplana ettiği laf, dul'a ettiği laf falan iyidi. giderken orta parmak da gösterdi. adam komik, ölmese daha iyi ama o kadar bölüm sen ordu topla sonra böyle olsun çok kötüydü. hele bombaların patlamaması sonrası yüzlerine karşı gülmek istedim, mal oğlu mallar sizi. en azından temel işleri sadece güvendiğiniz insanlara yaptırsaydınız. yok artık daha neler yav.

.morgan salağına ayrı uyuz oldum. carol pek varlık gösteremedi. kralları çok daha iyidi. en büyük işi kaplan yaptı, tabii o hayvanın böyle eğitilmiş olması da mümkün değil. savaş alanında nasıl dost düşman ayırmış? bize bie anlatsınlar bunları. 

.sasha en başından gitmese bunlar belki daha geç olacaktı, bir miktar ajanlık faaliyetlerinden şüphe etseler ek planlar yapsalar çok daha mantıklı olacaktı. yine her şey olur negan kurtulurdu ama böyle olmazdı. daha iyisini beklerken böyle oluyor. negan'ın havasını da kaçırdılar iyice.

.eugene konusu zaten apayrı, hakkaten negan olmuş mal oğlu mal. rick duruma çok üzüldü ama patlatacaktı. sasha'nın ölümü için hapı da tespit edemediler belki ama havasızlık falan da şaka gibiydi, tabutun içine niye koyuyorsunuz lan o zaman?

--- spoiler ---