18 Nisan 2017

The Originals s04e05:

I Hear You Knocking

--- spoiler ---

.birazcık karıştırdılar. hollow denen zat, hayley'in anasına babasına da dadanmış. ne alaka yani? sülalesinden bir isteği varmış, şimdi de hope'e musallat olmuş. nasıl güçlü bir yaratıksa bu kadar zaman dünyaya gelememiş, öyle şey mi olur?

.şimdi vincent salağı atalar ile bağı kesince kaçabilmişmiş, eh böyle açıklama olabilir. hem vincent bilmeden buna hizmet ediyor olabilir. marcel'in yardımcısı kadın da kötüymüş. klaus'dan intikam istiyormuş. birlikte çalıştığı büyücü de hollow adamı çıkmış, bu kadar insanı nasıl kandırıyorsa artık acayip bir organizasyon oldu.

.sonuçta marcel yakalandı, klaus'a yaptığını ona yapıyorlar. bir nevi intikam gibi bir şey işte ama yok efendim merhametti, öldürebilirdi falandı filandı derken pek bir şey olmadı. kimseleri öldürmüyorlar sadece uzatıyor.

.yetmezmiş gibi marcel'in kanında büyüyen kıymık, ağaç, artık her neyse kökeni öldürebilirmiş. artık kökenler de rahat değil. öldürülecek köken de kalmadılar. kime ne yapacaklar bakalım?

.freya ile yeni gelen kurt kadın yakınlaşıyor da yakınlaşıyor ama ikisi de lezbiyen değil herhalde. altan alta bize bunu veriyorlar. ikisi süper iyi arkadaşlar, hatta kadını kaçırdı, bir sürü eziyet etti ama sonuç değişmedi. bıraktı kadını ama döndü geldi, dönerse seviyor demek ki...

.elijah aralarda takılıyor, marcel'i tehdit ediyor. kabusu olarak ortaya çıkıyor. hayley'e koruma yeminleri ediyor, birlikte ev falan kuracaklarmış. bu kadar hengame ortasında olacak iş mi?

.şimdi hollow'un nereye gittiği belli değil sadece uzaklaştırdılar. marcel'i öldürecek bıçak meselesini çok hızlı hallettiler. beş sene nasıl halledemediniz diye soracağız ama işte onlar da son kurt klanı zehri diyecekler. eh senaryo özgür sonuç itibariyle. 

--- spoiler ---