10 Nisan 2017

The Originals s04e04:

Keepers of the House

--- spoiler ---

.geriye kalan tek iyi vampirli dizi herhalde. şimdi olaya çocukları da karıştırdılar, başlarına bir şey gelecek mi gelmeyecek mi? diye insan heyecanla izliyor. hope'un gücü meselesine ne ara gelecekler? klaus hakkaten kötü oldu mu? bunlar şimdilik belli değil ama şaşırtmaca yapmışlar.

.en güçlü iki yaratığı çocukları kurtarmaya çalışsınlar diye aynı yere çekmişler. klaus vincent'in arkadaşını da öldürünce, aslında marcel için öldürmeyebilirdi ama öldürdü, bu durumda ikisini aynı yere getirip mavi ışığı gösterdiler. mavi ışığa bakma demişti hope, bakmadı da ama yine de fayda etmedi demek.

.hollow denen bu yeni kötümüzün amacı da şehri geri almak, marcel'den kimse memnun değil herhalde. kandırabildiği kadar insanı kandırmış da ülen o kadar insan çocuklar yüzünden kafayı yedi, ne alaka yani? çocuk kurban edeceklerdi de şudur budur, hope'u da sadece bunun için istediyse o kadar iyi değil ama kurnazca bir iş.

.elijah yeğeni için çocuklardan birini öldürürmüş, adam ne gerekiyorsa diyor. hayley de kendimiz için başkasını öldürmeye son vermeliyiz diyor. öldürmeden nasıl olacak? aile koruma dizisi tehlikeye düşer, öldüreceksin tabii.

.klaus'un kızı ile muhabbeti de iyidi. güçlüsün müçlüsün derken kendini kaybetti salak adam. en güçlü iki kötüyü kendi tarafına çektilerse yandık, artık zaten bundan böyle herkesler new orleans'ta kalabilirler. bir bölüm bile ancak uzak kaldılar.

.freya kurt kadınla takılmaya devam ediyor. marcel'in zehrini alıp bir şeyler yapma peşindelerdi, sonra iyi anlaşmaya başladılar. eline falan üflerken ülen yoksa bunlar dedim ama bu dizide gay kotasında biri vardı, yeni bir tane getirmezler herhalde.

.bu arada önceki bölümde sorduğumuz sorunun cevabını içinde verdiler. cami için bu polis adam kötülere katılmış. herkesi daha iyi bir yer yapacağını söyleyerek kandırmış, belki ölüleri geri getirme olabilir. vincent salağı da güzel söyledi, bu şehirde ölü, ölü kalmıyor arkadaş dedi.

--- spoiler ---