9 Nisan 2017

the expanse s02e11:

Here There Be Dragons

--- spoiler ---

.başlayacağım böyle uzaylı dizisine arkadaş. şimdi protomolekül dedikleri dalgayı marslı tipler (en azından iştirakleri) bulup silaha mı çevirmiş? tam olarak ne olmuş? kim yapmış? çocuklara gen terapisi dedikleri vakit yaratığa çevirdiklerini anlamıştık, şimdi onu gösterdiler de ne bileyim daha güzel olabilirdi.

.venüsteki olay esas olay, ona çok ufak bir yer ayırıyorlar. muhtemelen sezon sonu venüs'e inşaa ettikleri uzaylı yapılarını göreceğiz, sonra da bu uzaylı cemiyeti ile insanlık etkileşim kuracaklar, bir nevi saylonlarla insanlar gibi bir şey olacak. artık ne olacak bilemiyoruz ama çok ağır aksak ilerliyor.

.olayları başlatan kızın babası, aslında babası başlattı ya neyse, iranlı teyzemiz ile görüşmek istiyor. belki kötü adamlardan da olmayabilir. karşı taraf da kullanıyorsa bu naneyi ilkin bunlar kullanmak istemiş olabilir. eros'ta neyi denediklerini de anlayamadık, bu mallar kendi hesaplarına kullanalım derken başka şeyler olmuş gibi.

.şimdi koca bölüm ekibimiz tarım istasyonunda kızın kaldığı yerden arayışa geçti, sonra kalan doktorlarla karşılaştılar. silahlar çekildi, saçma sapan ateşlendi, amos hep vuruldu. derken kilitledikleri kapıdan el bombası geldi, bizim cengaver aldı geri onu attı da ülen kapıyı kitlemez mi insan? orası çok saçma oldu.

.yetmezmiş gibi ekip ayrıldı, naomi salağı isyasyonu kurtarcakmış. peh bir de hikayeyi oradan devam ettirecekler iyice karın ağrısı gibi.

.alex tipi iyi oldu, bir de marslı çavuş tipi iyi oldu. ikisini de başta pek sevmemiştim. alex motorları kullanmadan sıvışma metodu bildi, kendi kendine konuşmalar, beyin fırtınaları flandır derken mekana ulaştı. kapıdan da basınç giysisi giymeden gezen tipi gördüler, ava çıkacaklarmış. sen kimi avlıyorsun lan holden?

.marslı çavuş da amiri patakladı. ekibinin test ve reklam uğruna öldürüldüğünü görünce hem marslılıktan hem askerlikten istifa etmiş oldu. zaten okyanusu da pek seviyordu. artık dünyalı olur. koşa koşa dünyalı topraklarına geçti, sığınma talep etti. koca marsı temsil eden büyük bir büyükelçilik ve çizgiler, hoş bir enstantane idi.

--- spoiler ---