4 Nisan 2017

iron fist s01e12:

Bar the Big Boss

--- spoiler ---

.yav bunlar azıcık şaka gibiler, allah affetsin bu ne böyle? izlemesi keyifliydi, aksiyonu pek doluydu ama malca oldu. harold salağı danny'e neden saldırdı misal? bunun açıklaması yok ki? adam zaten müttefik, sizin yanınızda, ne alaka yani? karıştırır kurcalar, ölümden döndüğünü fark eder falan diye mi? yoksa sadece şirketi ele geçirmek için mi? nedir yani? biraz mola verselerdi olmaz mıydı?

.bu iki tipin birlikte olacağı belliydi. aşk hikayeleri pek güzel başlamadı, pek güzel devam etmedi, sonu da o kadar iyi olmadı ama birlikte kata çizmeleri güzeldi. orasını beğendim bir tek. gerisi hikaye oldu.

.bir de asıl davos kardeşini yüz üstü bıraktı. onunla dövüşleriyde pek saçmaydı. durun biraz konuşun olmaz mı? danny seni her yerde döverim dedi. adam küstü gitti. geçit açık diyorlar da kuş uçmaz kervan geçmez yerdeler. kendileri süper dövüşçü değil mi? korusunlar kendilerini iron fist efsanesinin altı biraz boş sanki.

.hadi bunun görevi var, en büyük dövüş tekniğini korusun diye vermişlerdir hepsine tamam da niye elinizden kaçırıyorsunuz? niye yabancıya veriyorsunuz? bu kadar mı malsınız? danny de ailesini arıyor, onları kabul etmiyor meachumları kabul etmiyor. gidiyor kıza o kadar olur yani.

.bir başka saçmalık, sensei'ni öldüren kız modeliydi. o adamı bu kız nasıl döver arkadaş? o kadar iyi değildi ki? silahın kadar güçlüsün deyip sonra kırık silahı bacağına tekmeyle saplaması iyidi de bu mudur yani? sonra karnına sapladı, davos gitti kalbine bıçak sapladı, adamın ölüsü ortalarda olmadı. ölmeyen tiplerdense pek kibar bir insandı.

.bir o tip iyidi, bir harold tipi iyidi. ward salağını da geri getirdiler. mallığına kaldığı yerden devam etsin diye. babasını öldürme karşılığında bakuto'y yardım etti. bu yüzden kardeşi vuruldu, saçma sapan işler oldu işte. 

.babası da kafası kesilince ölüyormuş. zaten ilkin bıçakladın gittin göle attın ölmediyse, kafasını keseceksin. çok da bilinmez bir şey değil. en azından bir deneyebilirdi. babasının kötü olduğunu düşünüyorsa bir şeyler yapması gerekirdi. o son sözler de çok iyidi.

--- spoiler ---