24 Nisan 2017

13 reasons why s01e11:

Tape 6, Side A

--- spoiler ---

.dediğime geldi. clay'in kasetlerde yeri yokmuş. sadece git deyince gitmiş, yanında kalıp aşkını ilan edememiş. diğer bir deyişle tutup evire çevire becerememiş. becerseymiş, jessica olayı olmayacakmış. böyle bir bakış olabilir mi abicim? sen tanrı mısın diyen hobit meksikalı gay oğlan doğru diyor aslında.

.tamamen mallık yani, böyle senaryo yapanın ağzına sıçayım, bir bok olduğu yok ama güzel izlemişler, güzel merak ettiriyorlar diye izliyoruz. insan içine biraz mantık koymaz mı? ülen kızın tekine tecavüz ediliyor, gidiyor diğeri bunu gördü diye intihar ediyor. tecavüz edilen ne olacak peki?

.yanlış kişinin dramını yapmışlar, her şeyi kendine yorup devamlı standart bir dram çıkartan ergen bir kızın teki, pek bir özelliği yok. clay hadi ona göre biraz daha özellikli sayılır, sırf sen bu velede layık değilim diye düşünüp kendini kesersen mal olursun. neymiş efendim sınıfın kaşarıymış. ülen kızın teki kucaktan kucağa hopluyor. partilerde sarhoş sarhoş takılıyor sınıfın kaşarı olmuyor. mevzu bu yani.

.diğer kasetler de bunu tamamlıyor. bir tanesi götünü listeye koymuş, diğeri kaydırakta fotoğrafını çekmiş, diğeri poposunu ellemiş, öbürü kolay lokmasın demiş. beriki iyi davranmış ama triplerini çekememiş. eh erkekler hepiniz aynısınız diyor. ulan mal kız, sensin aynı, kafatasına bak. insanı ayar ediyor. böyle bir şey olamaz yani.

.sonra clay'e geliyor. böyle böyle, git dedim ama gitmeni istemiyordum diye. böğürmüş suratına. git buradan diye küfretmiş. hala bunu diyor bize. sonra da clay pek üzülüyor. teyallam insan hayret ediyor böyle saçma senaryoya. ha izletiyorlar mı? ona lafım yok ama çok sıkıntılı.

.sırf ergenlere hitap ettiği için izleniyordur, dramını iyi yapmışlar. sonlara güzel müzik basmışlar. kurgusu ile özel ilgilenmişler, durumlar bunlar. başka bir şey katmamışlar. doğru düzgün bir intihar hikayesi zaten yapamamışlar.

.jessica'nın dramı için dizi yapsalarmış daha iyimiş. erkek arkadaşı justin malı tecavüze uğradını itiraf etti. bryce salağı kıza iyi misin diye mesaj attı. okulda işler kızışacak, bundan sonraki süreçler mahkeme süreci olacakmış. işi hızlandıran yargıç bulmuşlar. clay de tam olayı bitirdiydi. iki kaset kaldıysa ki kaset yüzleri artık, açıklayacaklarsa ne olacak peki? sonra ne olacak?

--- spoiler ---