23 Nisan 2017

13 reasons why s01e10:

Tape 5, Side B

--- spoiler ---

.git gide mallaşıyorlar, aklım almıyor artık. şimdi malum partidan dönüşte zenci ponpon kız eve bırakmayı teklif etmiş. kendisi sarhoş diye bizim eve gidelim demiş. hani babası falan mı tecavüz etti abi diye insan şaşırıyor ama olan neymiş?

.telefonun şarjını ararken gitmiş dur tabelasına çarpmış. tabelayı kırdık haber etmemiz gerek demiş hannah, bu nedir abicim? haber etmek nedir? tabela kırıldıysa ne olmuş? kavşak işte durup geçeceksin. o sadece bir uyarı. bu mudur yani olay?

.sonra kız babam beni öldürür falan filan diyerek haber etmemiş. hannah koşmuş yine malum markete girmiş. kaza oldu, tabelayı kırdık falan diyecekken, yani daha o kadar kısa bir süre sonra gerçekten bir araba kazasının olduğunu öğrenmiş.

.sanki haber etsek anında gelip tabelayı düzelteceklerdi. yani bu kadarını nasıl düşünememişler. hadi trafik ışığı olsa, çarpsalar ve hep yeşilde kalsa sonra da kaza olsa yine anlayacaktım.

.onun yerine böyle bir mallık işte, hannah bundan kendine pay çıkarmış. o da ayrı bir olay. ulan sanane? telefonun şarjı yok diye mi? şarj istedin diye mi? çarpan sen değilsin, senin bir alakan yok.

.clay salağı da olayların içindeymiş, o ara partiden yürüyüşe çıkmış. kazayı duyup koşmuş, en sevdiği arkadaşı ölmüş. olay bu yani. jeff denen eleman, clay'e karı kız meselelerinde tüyo veriyordu ya, o elemanmış. arabası bira doluymuş, sarhoş kullandı demişler. hemen araştırdım, ölüm anında kandaki alkol oranını tahmin edebiliyorlarmış. elemanın kanındaki alkol oranını falan araştırabilirlerdi. mallık yani, tamamen mallık. araştırmamışlar, sallamışlar etmişler. dram yaratmışlar, karakterler karın ağrısı gibi, veletler bir de. deli ediyorlar beni.

.bir de jessica olayı var, bryce denen mal tecavüz etmiş ama kız bunla takılmaya devam ediyor. evine çağırdı, babasının silahlarını falan gösteriyor. devamlı alkol alması yetmiyor, esrar içmeye başladı. bir planı falan mı var yoksa iyice mallaştı mı?

.baktığın zaman esas kurban jessica malı, kendine tecavüz edildiğini kasetlerden öğreniyor. sonra bu yalandır diyor. justin salağı da itiraf etmiyor ama kız kafayı yemiş durumda, devamlı kavga ediyorlar. böyle de malca bir hikaye, esas jessica salağı kendisini kesmesi lazım, hannah'ın olayını inanılmaz malca yapmışlar. gözlerime inanamıyorum. bir puan daha düşürdüm. böyle giderse keserim çüküsünü bu dizinin, sonraki bölüm clayle ilgiliymiş. hannah'ı da o öldürmüş. olay bu! yeterince öpmemiş, belki de becermemiş diye bence. o gece partide becerseymiş, bunların hiçbiri olmayacakmış. hikaye bu bence. şaka gibi.

--- spoiler ---