14 Mart 2017

the walking dead s07e13:

Bury Me Here

--- spoiler ---

.şu morgan'ın da felsefesinin de ta... her seferinde deli ediyor mal adam. bu sefer gitti adamı elleri ile boğarak öldürdü. şimdi tamam adam salaklık etti, çok zorladı durumu falan ama kurtarıcılar dediğin mallar, bir kavun yüzünden adam vurmadı mı? nedir yani bundaki muhabbet?

.kral savaşmak zorundayız dedi, hadi ona yaradı belki ama adamın neden ölmesi gerekiyordu? morgan sadece benjamin'i kendi oğluna benzettiği için öldürdü. bunun muhasebesi ne olacak? tamam tekrar adam öldürmeye başlaması sevindirici bir haber ama tutup en yetkili, bilgili güvenlik uzmanını öldürmesi biraz mallıktı. adama ihtiyaçları var, intihar görevi falan verselermiş, üstelik adam üzgün, kendini feda etmeye çalışmış ama olmamış. daha ne olsun ki?

.komplo kurması iyidir demiyorum ama bir şeyler yapılması gerekiyordu. tüm argümanları haklı yani adama karşı çıkamazsın, bu malların boyunduruğunu kabul ettikleri anda böyle bir şey olacağı belliydi. her takas yeni bir gerginlik, yeni bir adam öldürme riski taşıyordu. bir sefer olmaz diğerinde olur. bu oldu diye benjamin öldü diye kafayı yiyeceklerine o çocuğu oraya niye götürdüğünüzü sorgulasaydınız abiler, gittiler adamı boğdular. kimse de niye boğdun demedi resmen, insanlık ölmüş.

.kaplanları geyikleri zaten hiç yapamıyorlar. o kadar izlenen dizi olacak, az biraz paraya kıyıp daha güzel kaplan, geyik modelleri yapabilirler. neyse ki muhabbetler hoştu da kapattı. başı kapalı bir tip getirdiler, tarımdan sorumlu devlet bakanı, bitlenmiş ürünleri yaktılar, sonra da carol ile birlikte diktiler. ne zaman savaşacaksınız arkadaş?

.diğer tarafta bizim cemaatin götünden kan alıyorlar. silah toplamaya çalışıyorlar, yok efendim silahları az buluyorlar. adam lazım diye canları çıkıyor. bunlar hala krallıklarının keyfini sürüyor, şaka gibi aslında.

.negan'ı ne zaman göreceğiz? bu sezon harcamayacaklarsa bu kadar olay da boşa gidecek. esas tiplerden birileri ölecek gibi geliyor. zaten glenn ve abraham haberini carol yeni aldı. savaşa katılacaklar iyi güzel de biraz geç oldu sanki yav, daha iyisi olabilirdi. çok ağır aksak gidiyor meseleler. bir de iki saat uzatıyorlar işte.

--- spoiler ---