19 Mart 2017

The Originals s04e01:

Gather Up the Killers

--- spoiler ---

.o kadar olaydan sonra insan bu kadar mı hatırlatır lan? beş sene sonrasına geldik bir de. nasıl olsa vampirler, zaman bunlara koymuyor. madem öyle niye daha ileriye gitmedik? en azından kızları büyürdü, güçleri ortaya çıkardı. çok abartı olur diye yapmamışlar herhalde.

.şimdi neler olduydu? marcel en güçlüleri olduydu, şehrini tekrar aldıydı. klaus'da hançer vardı. elijah, rebekah ve kol da ısırıldıydı. rebekah ısırılmış mıydı? hatırlayamadım onu da ne bileyim hepsi tekrar tabuttalardı.

.hayley coşmuş, tek başına çocuk büyütmüş. güvenliğini sağlamış. kimselere yakalanmamış. en son iyileştirme için büyü de hazır etti, freya'yı uyandırdı ve elijah'ı falan kurtardılar. yine geldi gönlümün centilmeni, çıplak kadının üzerini falan kapattı. 

.derken şehirde etkinlik varmış yine, hep olmalı zaten. klaus'un düşmanları onun acı çektiğini görmek istiyormuş. ilk marcel durumu kontrol etmek için klaus'dan akıl istedi, bir işe yaramadı. sonra da güzel bir oyun oynadılar. hepsine gözdağı verdi, akıllılık ettiğini gösterdi mesele kapandı.

.tabii klaus niye kabul etti bunu onu pek anlamadım. onun da işine yarıyordu. hope'un peşinden gidiyorlardı falan filan ama yine de olsun. zaten vincent malı iyice sinirlerimi bozdu. büyücülerle ilgili bir olay var gibi onu da tam anlamadık.

.garip bir şekilde grimm'deki diana kızına benziyor bu hope, o da şekiller çiziyor. diğer taraftaki olayları rüya olarak falan görüyor herhalde. tam olarak belli değil ama içerik benziyor gibi. şimdi klaus'u almaya gidecekler olayların ve aksiyonun dibine vuracaklar.

.yeni pek bir karakter yok gibi, beş senede en büyük değişim malikanelerinin yıkıntı olması olmuş, diğerleri zaten çoğu vampir aynı kalmış ama yemiyoruz tabii böyle salakça oluyor. 

--- spoiler ---