11 Mart 2017

supernatural s12e15:

Somewhere Between Heaven and Hell 

--- spoiler ---

.crowley pek güçlü olmuş, biz sevdik bunu. lucifer çok ezildi, onu pek sevmedik ama yine de hoş oldu. bir şekilde bundan da kurtulma yolunu bulabilir ama eğer adamdan faydalanmayacaksa nasıl bir egoymuş bu sadece köpek yaptı diye intikamını almak için lucifer'in bedenini kafesi haline getirmiş. tüm hücrelerine bunu kazıtmış ve kendine bağlamış, sahibi olmuş. yok artık daha neler.

.tabi evladı gelip bunu kırabilir, hala ona yapıyorlardır meseleyi. lucifer'i kurtaran salak şeytanlar ile olayların başlaması komik olurdu. kötü anlamda komik, kurtaran şeytanlardan birinin kendini teslim etmesi ve lucifer'in tepkisi de çok komik oldu, iyi anlamda komik tabii.

.yan konu da cehennem köpeklerinden yapalım demişler, bunların ilkinin sahibi lucifermiş, crowley bile kontrol edemiyormuş. tutup bir çifte saldırmış kendisi, tabii salanlar crowley'nin salak yardımcılarıymış ama yine de olsun. olayları böyle paketlediler.

.bizimkiler her zamanki gibi fbi olarak geldi, olaylara el attı. normal vaka zannedip kıza bulaşmaz zannettiler, ayı saldırmıştır öldürdük onu dediler. derken arkalarından sessizce içeri girdi. pek de zeki miymiş bu köpek? bir de öç almalara geliyormuş. kız bunu yaraladı diye peşinden geliyormuş.

.derken derken crowley'e haber edildi, yardıma geldi. muhabbetleri, teşekkür etmeleri falan hepsi güzeldi zaten. crowley ve castiel olduğu vakit çok daha iyi oluyor bunların bölümleri, devamlı bunu bilir bunu söylerim. 12 sezon olmuş, çok demiş olabilirim.

.öyle hallettiler gitti bitti, kızın salakça yana çek demesi saçmaydı. köpek peşinde işte neye çekiyorsun, devam etsene. sonra arabaya dikkat et dedikten sonra parçalayacaklarını da anladıydık. köpek saldırdı parçaladı. sam öldürmeye girişti. kız sam'i kurtarmış gibi oldu falan derken öldürdüler bitti. çok da uzatmadılar.

.harflerin adamları ile çalıştığını söyleme sahnesini de çok uzatmadılar. dean kabul etmiş gibi oldu, esas kötü bunlar olmayacaksa kim olacak? böyle nereye gidiyoruz belli değil.

.castiel yine cennete çıktı, onun aklını çelecekler de onla mı mücadele edecekler? kaçıncı sefer olacak bu? tekrara girmeseler bari. lucifer'in bebeği meselesi esas güzel hikaye olabilir ama ne alaka yani? takvimin çok gerisindeler.

--- spoiler ---