22 Mart 2017

silicon valley s01e02:

Two in the Box 

--- spoiler ---

.boktan gidiyor, güldürmüyorlar, olaylar saçma. sanki böyle özel şirketlerde çalışan tiplere özel espiriler ayarlamış gibiler. tiplerden beğendim yok gibi, ne bileyim allahın hakkı üçtür diyerek bir bölüm daha izleyeceğizdir ama çok da umudum yok. komik gelmeyince gelmiyor, geldirtemiyor kurban olduğum muhammedin.

.elemanlar hemen şirketi kurmuş, şu fenkşui olan adamın yardımcısı da buna koşmuş gelmiş. 10 milyon doları elinin tersi ile itti de kendi şirketini kurdu, ürettiğinin arkasında diye böyle bir şey yapmış. 

.elemanlar öncesinde şirketi kuracakları tipe gittiler, nerde planınız? nerde belgeleriniz dedi, sonra döndü geldi bu elemana, arkadaşlarının iş bölümü, kim ne işe yarar geyiği yaptılar. baktılar ki koca kafa denen bir işe yaramıyormuş.

.en iyi arkadaşı olan bu zatı da şirketimde tutacağım ülen diye artistlik yaparken, bu uzak doğu felsefesini iyice sıvazlamış zat sırf pisliğine bu elemanı 600 bin dolara işe almış, durum bundan ibaretmiş, bölüm biterken de sen programını bunlara indirdittin? programına ters mühendislik uyguluyorlar, koş yetiş diyorlardı.

.dizi komedi değil de dramatik olacak, iki elleri ile bir şirketi doğrultamayan mallar ordusu gibi olacaklar, tipler komik değilse zaten yapacak bir şey yok. bir de dansçı kadın getirmeler, araya cinsi espiriler katmalar şeklinde ilerliyorlar ya o da komik değil. hbo büyük yatırım yapmış bunlara demek.

--- spoiler ---