9 Mart 2017

silicon valley s01e01:

Minimum Viable Product

sonradan açılır mı bilmiyorum ama güldürüsü kuvvetli gelmedi bana, tamam hikayesi hoş sayılabilir ama ilk bölüm itibariyle tipler olsun, espiriler olsun pek cılızdı. içerik acayip tipler içinde vay çok komik lan bu dediğim olmadı. zaten konsepti bilişim uzmanı tipler, silikon vadisinde geçen bir komikli dizi yapalım demişler. kendi aralarında bir şeyler çevirecekler, erkek egemen bir dünyaya benziyor. bir sürü acayiplik olabilecekken dosya sıkıştırmayla ilgili bir meseleden olayı patlattılar. hikayesi nereye gider bilmiyorum ama şimdilik öyle araya yarım saatlik bir şeyler atmak isteyince iş görür gibi geldiğinden izlenir gibi dedim, devamını izleyip göreceğiz.

--- spoiler ---

.sezonlar sekiz-on bölüm gibi, hem süre hem bölüm olarak fazla değil. çok ilgi çekici bir şey olsa burada kalmazdı sanki ama puanına bakınca vay çok iyi bir şey olmalı diyor insan, o kadar da iyi değil şimdilik.

.üç beş tane kafadar silikon vadisinde zengin olmaya çalışıyor. hepsinin kendince fikirleri var. bir tanesi, esas eleman olmalı, salak saçma bir müzik sitesi yapmaya çalışırken yeni bir dosya sıkıştırma metodu buluyor ve büyük adamlar bunun için kapışıyor. mevzu bundan ibaret.

.birisi para teklif ediyor, diğeri de şirketini teklif ediyor. eleman parayı değil de şirket kurmayı seçecek gibi görünüyor. üstelik arkadaşları da yeni kadrosu olacak, kendi çaplarında bir şeyler yapmaya çalışacaklar. bunların dramları da dram gibi olmaz ki, başaramadıkları zaman bir şeye benzemeyecek. ha parayı alsa gitse zaten bilişim komedisi zor olurdu herhalade de...

.kendi aralarında şirketlerin tarikat olması, dünyayı daha iyi yer haline getirmeleri, kadınların partilerde ayrı yerlerde durmaları, şirket sahiplerinin güzelce sıvazlanmaları, ted konuşmaları falan gibi muhabbetler çevirdiler, jargonlarına o kadar hakim değiliz herhalde ama yine de çok komik şeyler olmadı sanki. en azından tipsel anlamda pek komik bulmadım, bölümün en komiği yan roldeki doktor idi. onun dediklerine biraz güler gibi oldum.

--- spoiler ---