16 Mart 2017

samurai jack s05e01:

XCII

--- spoiler ---

.bitti sandık ama bitmemiş, elli yıl sonrasına gelmişiz. jack abimiz kafayı yemiş. adamlar ara da vermedi. bittiydi, kaç sene geçti ama bir hatırlatma şeysi girmediler. onun yerine ne olduğunu flashbackler ile döşemişler. aku'yu göremedik, tam olarak nerde onu da anlayamadık.

.jack abimiz yaşlanmıyormuş. uzun süredir bu eziyeti çekiyormuş. kılıncını kaybettiğini de unuttuydum, onu hatırlattılar. kendine motorsiklet, techizat ve çeşitli silahlar yapmış. ilkin yine biçmeli görüntüler ile başlattılar. birilerini kurtardı ama saç sakal karışmış, kafaları yemiş.

.ailesini hatırlıyor, niye bizi unuttun, niye kurtaramadın diye peşini bırakmıyorlar. yemek yerken görüyor, savaşırken görüyor. iyice delirmiş yani. ne yapayım aku geçidi yok etti diyor. bunu da az biraz hatırlıyoruz.

.diğer taraftan aku'nun kızları olarak 7 tane manyak kız doğuyor, eğitiliyor ve samuray jack'i öldürmek için dünyaya salınıyor. kısa şekil eğitim çizimi de yapmışlar güzeldi. zaten genel olarak çizimleri daha güzel olmuş. uğraşmışlar bir hayli, tatlı da açılardan giriyorlar hep zaten.

.bölümde bir tane müzikle aletleri kontrol eden ve bol konuşan tipi öldürdü. eleman komikti, jack'in ünlü kaş çatmasından techizatına her şeyine laf etti. kolay öldüremedi ama sonunda ses dalgası ile kılınç patlatan aleti kendine aldı. adamı da halletmiş oldu. geçmişi peşinde, gelecekte ne yapacağını bilemiyor. bir oraya bir buraya sürükleniyor. nehirde akan yapraklar misali.

--- spoiler ---