13 Mart 2017

once upon a time s06e01:

Once Upon a Time: Evil Reigns Once More 

--- spoiler ---

.bir miktar gecikmeli başladık ama sezona fena başlamadılar. en azından jeykıl ve hayd meselesinin bokunu çıkarmayacaklar gibi. emma'nın yine başına bir şeyler gelecek. alaadin ile ne alakası var bilmiyorum ama onun kahini kırmızı kuşu ile göründü, öleceği zamanı gösterdi ve gitti.

.elinin titremesi, gördüğü dövüş sahnesi ve yine herkeslerden saklaması. kasabayı kurtarmak için bir şeylere yardım edecek, yaptığı dövüş de son dövüşü olacak. hani dizi bitiyorsa emma ölecekse çok iyi olurdu ama ölmeyecektir, başka bir şeye çevireceklerdir, kasabaya da yardımı kesmeyecektir. o yüzden hafif uyuz edecekler gibi ama bakalım merak ettirmeleri de güzel.

.rumple ile belle meselesini de sıfırladılar. kadın çocuğu da korumak için uyku büyüsüne girmişti ama detayları hiç hatırlamıyorum. uyku büyüsünde çocuğu da varmış, babasının güvenilmez olduğu konusunda anasını teste tabii tutup, gerçek aşkın öpücüğü ile kendisini uyandırmış. bu durumda belle tekrar rumple'a kanmayacak, haydi bakalım o kadar olay ne olacak? zaten kasabayı da bu yüzden vermişti. saçma olmasa bari.

.jeykılı hapsetme meselesi çok kolay oldu, başka bir sıkıntı çıkacak gibiler. emma'nın ölmesi meselesi haricinde başka bir sıkıntı olması gerekiyor. belki de jeykıl abimiz kaçar, kendisi güzel triplere girmiş iyi güzel ama nasıl bu kadar şeyi biliyor? nasıl bu kadar güçlü? bunları idrak ettiğimizi söyleyemem. anlatılmamış hikayeler diyarında böyle miymiş?

.regina ve kötü kraliçe ayrışmıştı. zelana ile kötü kraliçe buluştu. esas kötü o mu olacak? tekrar o olmasa bari dedim ama ne bileyim en azından regina tekrar kötü olacak mı diye endişe etmeyeceğiz. pamuk ile dertleşiyorlar artık, sen bu kadar kötü olmasan ben bu kadar savaşçı olmazdım diyerekten muhabbeti koyulaştırıyorlar.

.geçen sezon felaketti, bu sezon biraz umut verdiler. görüntüler falan da daha iyi gibiydi, en azından biraz daha iyi gibi. artık nereye giderse, bu kadar zaman henry'i elimizde büyüttük, güzel bir şeyler yapsınlar. bitecekse de öyle bitsin. üzmesinler.

--- spoiler ---