10 Mart 2017

legion s01e05:

Chapter 5 

--- spoiler ---

.eleman cidden şizofrenmiş ya, çocukluktan beri içinde güçlü bir canavar varmış. ilkin köpek olarak tanıtmış kendini, sonra lenny, sonra benny, büyük gıdıklı olan da hepsiymiş. içinde çok güçlü canavarı barındıracak kadar güçlüymüş ama ikisinin toplam gücü mü bunları yapıyor? yani canavarı defederlerse güçsüzleşecek mi? oralar belirsiz.

.esas garibi, şimdi hepsini akıl hastanesine kapattı, grup terapisine döndü olaylar. dizinin akışı insanın aklını rahatsız ediyor, senaristler de kafadan sakat olabilir ama hoş hakkaten, en azından şimdi garip hoş oldu.

.iki dakikada adam nasıl david ile diğer canavarı ayıracak cihaz yapabildi? orası biraz abartıydı ama tüm ekip, david'in çocukluğunun geçtiği yere geldi, sesler kesildi ya, acayip ambiyans kattılar, adamların kamera kullanımından belli zaten. arada siyah şeritler geliyor, arada kadının kafasıyla birlikte sahne değişiyor. hoş yapmışlar hakkaten.

.tabii esas konulardan bir tanesi kafasında sevişecekleri bir yer bulması meselesiydi. o esnada bunca zaman neden direniyormuşum dedi. elemanın aklını yiyen zaten sarı gözlü gıdıklı yaratıktı. astral alemde kapalı kaldığı vakit kurtulmak için deli kız rolündeki tipler birlikte plan yaptılar. ikisi de aynı şeyi isteyince gözü sarıya döndüydü. 

.dönüşten sonra kendinden emin david oldu, korkuları geçti. baştaki yaşlı kadın bundan endişe ediyorum dedi ama herhangi bir şey yapmadı. iyi güzel derken pat kendisi kız kardeşini kurtarmaya gitti. şakalı komikli o kadar askeri yemiş bitirmiş, duvarlara gömmüş, elinin bir şıklatması ile ortalığı birbirine katmış.

.kız kardeşinin sırrının kokusunu aldı, meğer evlatlıkmış. sonra iyice kafaları sıyırdı. ekip odaya daldı, önce syd ile bir miktar duruşlar. sonra üzerine saldırmalar, silah ateşlemeler derken syd beyaz odaya gidelim diye atladı önüne, ilk beyaz odaya gittik. orada sarı gözlüyü kontrol edemedi. syd'e saldıracaktı. anti parantez, david gibi takılırken belki syd'i beceren de kendisi olabilir ya her neyse. david olaya çok bozuldu hepsini akıl hastanesine gönderdi, olaylardan haberleri var mı? yoksa hepsi iyileşmeye mi çalışacak? sonraki bölümün konusu oldu. akıl hastanesinden bir türlü çıkamadık ama çok acayip bir akışı var dizinin.

.bir de salak doktoru neden kurtarmadı kimse? eleman hapishanalerde çürüyecek. artık herkeslerde öldü, geberip gidecek öyle.

--- spoiler ---