30 Mart 2017

iron fist s01e09:

The Mistress of All Agonies

--- spoiler ---

.dizinin puanı günden güne eriyor ama bu bölüm hoştu. en azından bir şeyler oldu. saçma sapan olsa da hareketlilik güzeldi. bir kere şu baba meachum'un ölmediğini tahmin etmiştim. bilmiyorum yazdım mı ama dedim kesin ölmez şimdi bu adam, o kadar kolay öldürdüler ki... esas karakter olunca, parmağı bile tam kalktı geldi.

.her öldükten sonra iyice sapıtıyormuş, adamı dondurma beğenmedi diye dondurma katacağı ile gebertti, o çok acayipti. zaten elemanın ölmesi gerekiyordu. onun da hakkı oymuş.

.esas olay kendisinin hayatta olduğunu joy'a söylemesi oldu. bu neydi peki? öncesinde kızını falan düşünüyordu. şimdi oğlunu akıl hastanesine yolladı. kızına da kendini gösterdi. iyice başlarına bela olacak. kafasını kesip atsalar olmuyor mu? japon abimiz tek çare kaçmak dedi.

.ward salağını eroin bulundurmaktan içeri aldılar. hem bağımlı hem psikolojik deliymiş. babasından bahsedince de komik oldu. etme bulma dünyası işte. kameralara parmak yapmakla olmuyor. adam keyifli keyifli izliyordu. o iyidi.

.danny salakları bir madam gao ile baş edemedi. adamları bastı mastı derken hepsini dövdüler ama salak kızı zehirli kılınç çizmiş, onun geyiği döndü. sensei dediği tip geldi. iron fist'e iron fistlik öğretti. bu salağı tam eğitmeden mi yollamışlar. aslında yollamak değil kaçmak gibiymiş, belki o yüzden mazur görülebilir ama iron fist'i ile iyileştirme yapabiliyormuş. sadece yapması gereken elini parlattıktan sonra yumruğunu açıp zehre odaklanması ve onu öldürmesiymiş. kızın yaşam enerjisini değil. durum bu yani. şaka gibi aslında ama izlemesi güzeldi. en azından yeni bir şey oldu.

.şu hemşire iyice dövüşçü falan oldu başımıza. zaten senin olayın nedir. tüm dizilerde varsın geyiği de dönmüştü. dövüştürdüler derken colleen salağının sensei danny'i ve madam gao'yu aldı gitti. bunlar da başka bir örgüt herhalde. kimin eli kimin cebinde belli değil. dört bölüm kalmış. sezon sonu fena sıçacaklar diyorum. dizi sekiz buçuklarda başladı. yedi buçuklara indi.

--- spoiler ---