20 Mart 2017

iron fist s01e02:

Shadow Hawk Takes Flight

--- spoiler ---

.dövüş sanatları dizisi akıl hastanesi dizisi olacaktı ki son anda chi'si ortaya çıktı da kaçtı. iyi de tekrar yakalayamazlar mı? malca yakalandı, malca akıl hastanesinde kaldı. az daha uzatsalar diziyi bırakacaktım o derece sinir bozucuydu ama gizemini iyi yedirmişler, insan pek merak ediyor.

.bu baba meachum'un olayı nedir el ile ne ilgisi vardır? camındaki el nedir? bunlar pek garip. bu adam da mı boyutlarda takılmış, sonra ölü numarası yapıyor? ne ara açıklayacaklar bakalım? tabii işin saçmalığı madem işine yarayacak bir adam neden insan gibi yanına almıyorsun ki? ha adam anasını babasını soracak o vakit tekrar düşman olacaklar, belki yaptığını bildiği için de böyle davranıyor olabilir ama ne bileyim saçma bir başlangıç oldu.

.adam delidir diye kapattırdılar, sonra doktor bile danny olduğuna inandı. iron fist'im dediği vakit olaylar geriye sardı. tabii niye bunu açıkladı o da anlamsız. sen fenni bir insana ben boyutlardan geldim, on beş yılda bir açılıyor. chi'yim kuvvetlidir. özel güçlerim vardır. dünyayı ben kurtaracağım tadında laflar eder misin? hiç mi aklın yok arkadaş?

.hikayesini üstü kapalı anlatıyorlar, elli sefer uçağın düşme anını gösterdiler. o da baydı. rahipler geliyor iyi güzel de eğitim görüntülerini göstermeyecekseniz ne anladım ben o işten. saçma yani.

.daha da saçması bunun gerçekten danny olduğunu ispat etmeye uğraşmadan insanların üstüne gitmesiydi. bir m&m ile gerçek danny olduğunu ispat etti. yani bu kadar basit işte, çocukluktan aklında kalan, başka kimsenin bilmeyeceğini garanti olan bir bilgiyi söylemen, bu kadar net. iki saat yok efendim ilaç katmalar, akıl hastanesine yatırmalar, öncesinde öldürmeye çalışmalar.

.babası başka yere nakil ettirmeye çalışıyordu. eleman akıl hastalarına dövdürmeyi seçti. dövüp de mi taşıyacaklardı? neydi yani olay? babasını mı dinlemedi? her şeyi yukardan izliyor adam, orası da belirsiz kaldı.

.bir de sensei kız var, çok bir dövüş sanatı bilmiyor gibi ama kata mata çiziyor, usta işte. kılıncı ile ortalıklarda takılıyor, diğerlerine ders veriyor ve erdemli. akıl hastanesinden kurtulmak için onu aradı, beni alakadar etmez dedi. para verdiler kabul etmedi. geldi görüşmeye beni bulaştırmayın dedi. yani belli ki esas kız o, birlikte kahramancılık yapacaklar, en azından böyle gelişmesini umuyorum ama pek nazlı davranıyor.

--- spoiler ---