8 Mart 2017

grimm s06e08:

The Son Also Rises

--- spoiler ---

.kaliteli altyazıları çıkmıyor gari, çakma bir altyazı ile dandik bölüm iyice bombok oldu. frankeştayn hikayesi yapmışlar tekrardan. ölen adamın çocuğunu ölen insanların parçalarından yeniden canlandırmışlar.

.bu sefer parçalar wesen olduğu için hepsi ayrı mayrı yaratık olunca çocuk kafayı yemiş, kendini canlandıran doktorları bir bir öldürmüş. bunun polisiyesini hank ve wu yaptı, nick de juliette'nin başını bekliyordu.

.evet tekrar juliette demeye başladılar. eve olmaktan çıktı gibi, bunun kolunu tutan tipten sonra bir şeyler geliyor muhabbeti yaptılar ama o çok kötüydü, ona bağlamasalar çok iyi olacak.

.sean kızının çizdiğini diğer taraftan araştırıyor, o da bir şeyler geliyor diyor. nedense küçük kızla alakalı diyor, dikkat et diyor. tüm olay bundan ibaret.

.bölüm başında da bu çizim ve geçmişte yapılan tanrısal çizimlerin hepsinin wesen ile ilgili olduğunu söylüyorlar. benzeterek şu budur, bu şudur şeklinde konuşma geçiyor. wesenlerin bir uzaylı ırk olması meselesi komik olurdu. zaten antik uzaylılarda hayvan kırması insanlar meselesi ele alanıyordu, ona bağlasalar ne tatlı olurdu ama değil mi? o kadar yüksekten uçmayalım dediler ve bitti öyle.

.ayna meselesi yaptılar, juliette aynaya bakarken yine kuru kafa geldi, tuttu bu sefer bunu, derken woge yaptı ve elini ısırdı. sonra düştü kafayı vurdu, kanları aynayı kapattı. bizim tatlı çift geldi, kendisini buldu ve hastaneye kaldırdılar. bölüm sonuna kadar da baygındı zaten. nick biraz nesini seviyordum ben bunun hatıraları yaptı. sevdiceğini bırakma nasihati dinlemiş anasının kesilmiş başını falan gördü. öyle de bir şey olmadı.

.hank ve wu polisiyesi pek çabuk çözdü, son kalan iki adamı aynı yerde yakaladı. eleman da gelmiş diğerine saldırıyor. babası çekti silahı vurdu, bu kadar yani. bu arada doktorlardan biri chuck dizisinden tipti. selamlar ona.

--- spoiler ---