29 Mart 2017

feud s01e03:

Mommie Dearest

--- spoiler ---

.e film çekimini bitirdiler, sonra ne olacak? hani kamera arkası gibi bir şeydi? fazlasında film sonrası olaylar mı olacak? biraz sıkıntılı olmaya başladı. aile dramı, kadının dramı, gay'in dramı falan derken bir hayli sıkıntılı bir diziye dönecek gibi.

.filmin sonunda joan kendini gençleştirip durdu, o komikti. yapımcısı warner abimiz de beğenmedi. tekrar çektiler. son kısımlar hakkaten tekrar çekildiyse zaten acayipti. farklı yerde gibiydi. danslar hariç dialoglar falan başka yerde gibiydi.

.çekimin oyunculukları da garipti, hepsini aynen yapmış gibiler. film bittikten sonra birbirlerine kötü bakış attılar. filmden sonra tanıtım ya da işte iş yapıp yapmaması sıkıntısı da var herhalde.

.bette'nin gazeteci hatuna verdiği ayarlar iyidi. burada her şey yalan meselesi güzeldi. gazeteci, iki taraftan da olayları dinlemek istedi ama bir şey anlatmadı. tek taraflı yazılar çıkıyor gibi, çıkışta da çocuğu hakkında laf etti. o acayip oldu. kızın rol yapamadığını bile bile oynatmışlar, kötüymüş baya. gerçek filmde komşu kızını gerçekten o mu oynamış? baktım ama göremeyince uğraşmayayım dedim.

.gay adamın dramı da kötüydü. gay bar yokmuş da gayların takıldığı garip bir film gibi bir şeye gitmişler. adam elemanla takılırken polisler içeri giriyor ve gözaltına alıyor. bette yine günü kurtarıyor. rol için araştırma yapıyordu diye polisten kurtarıyor.

.öncesinde bunun neresi oyuncu, devamlı yiyor diyordu. oyunculuğunu görünce elemanı pek beğendi. garipti yani zaten, filmin en garip oyuncusuydu.

.geriye kalan joan'ın aile dramıydı. kadın yalnızlığa hiç gelemiyor. yardımcısıyla birlikte film izledi en son. o kadına yalnızlıktan dem vurması da acayip, kızları yok diye kafayı yedi. gitti evlatlık edinmeye çok yaşlısın diye çocuk vermediler. haklılar yani, kadın nasıl bencilse, geberirken yalnız kalmamak için çocuk evlat edinecek, sonra öldükten sonra çocuk ne halt ediyorsa etsin. vay be.

--- spoiler ---