15 Mart 2017

Bates Motel s05e03:

Bad Blood

--- spoiler ---

.ciddi delilik halinde sürüyor olaylar, akıl sır ermiyor artık. chick de manyağın önde gideniymiş. hakkaten kitap mitap yazacak mı bilmiyorum ama ses kayıtları alıyor, norma oradaymış gibi konuşmaya çalışıyor. duyamadığı vakit, kulağım sağır diyor. nasıl bir oyundur bu? ne kadar oynayabilir? insanın aklı hayali almıyor.

.geçen ölüm abisini yakalamıştı, şimdi topuklu ayakkabıları dahil her şeyleri ile karşısına geçip muhabbet etti. adam kafaya darbeyi yediği için norma gibi görmeye başladı dedik ama sonra yine gördü, artık kendisi de öyle görmek istiyor galiba.

.bölüm sonuna kadar öldürecek mi diye bekledik ama chick araba ile ezdi. annesi, ben yapamam dedi. norman öldürmeyi kabul etmedi. adam kaçarken chick telefona bakarken öyle ezildi gitti. muhtemelen ölmemiştir çünkü dizide oyuncu kalmadı arkadaş. tabii çok uzatmaları güzel olmaz.

.şerif meselesi de bir garip oldu. adam norman'ı öldürmek için hapisten kaçtı. transfer edilme sürecinde bir plan yapmış onu uyguladı. araba maraba ayarlardı ama lastik patladı, yedeği yok, yürürken bir evde araba gördü. girdi içine, silahlı bir çocuk karşıladı bunu. muhtemelen babaları yok, bunlarla takılacak sezon sonuna kadar ama karnından vuruldu, nasıl iyileşecek arkadaş? adamın çektiği eziyetlerin de haddi hesabı yok resmen.

.her neyse şerifi öldürmezler diye düşünüyorum. bir kere uzun süre yatakta olacak, kadın çocuğunu korumak için şerifi arayanlara yalan söyleyecek, sonra böyle muhabbetler olacak işte. aksi olursa şaşırırım. zaten adam mermiyi yemiş yani ne olabilir ki? norma'a daha üçüncü bölümde ulaşabilmesi çok mümkün değildi.

.bir de kadın meselesi var, kocasından dem vuruyor. geliyor norman'a dert yanıyor, kurabiye yapıyor. sonra sen benim anama benziyorsun diyor ve yürüyüşe çıkıyorlar. o kadını da öldürür norma ama dur bakalım ne zaman.

.ha biz de norma ile norman'ı ayrı karakterler olarak görüyoruz ama ne bileyim adamlar ciddi akıl rahatsızlığının dizisini yapmış. norman olaylara karşı mı çıkıyor? artık böyle yaşamak istemiyorum mu diyor? annesine aşkını da itiraf etti, kendi bilincinde etti en azından, böyle acayip acayip devam ediyoruz işte.

--- spoiler ---