23 Şubat 2017

the man in the high castle s02e08:

Loose Lips 

--- spoiler ---

.sahneleri artık yavaş çekim alıyoruz. ticaret bakanımız alternatif evrende kaldı, aile içi muhabbetlerini devam ettiriyor. dünya yok olmak üzere bu oğlu ile barışıyor, torununu kabulleniyor. nedir yani? amerikan karısı aldı diye kavga etmiş de çocuğa fincan mı fırlatmış? bütün bölüm koca adama fincan tamir ettirdiler. taştan oydursalar daha iyidi be.

.her neyse esas olay führer hakkın rahmetine kavuştu. yerine geçici olarak joe'nun babasını geçirdiler. ilkin bu güvenlik sorunu yaratır git amerikaya dedi, velet gitmeyeceğimdir dedi. bir manası yoktur dedi. meğer adam manyakmış, büyük idealleri varmış. mühendis olarak dünyayı yeniden şekillendirecek herhalde.

.bunun bilgisini de uyanık john yakaladığı diğer generalden aldı. süper kandırdı, iyi oynadı. beni kandırmayacağını nerden bileyim derken adam bülbül gibi şakıdı da geç oldu. führer değişti, şimdi ne olacak peki? hem bu adam yakın arkadaşı değil miydi? joe'nun babası falan filan olmasından dolayı bir tanışıklıkları yok muydu? 

.atom bombası gümbür gümbür geliyor, sezon sonu patlatmazlarsa yazıklar olsun. japonlar gizli saklı yapıyor. direniş bunun farkında patlatacak bir yerleri, engelleyecek, bir şeyler yapma derdinde. yetmiyor juliana salağının verdiği bilgi ile başlayan bir ayaklanma ateşi ortaya çıkıyor. artık kim ne yapacak belli değil ama ortalık çok karışacak.

.frank juliana'nın onu düşündüğünü görünce pek duygulandı. tabii artık kendisi bir terörist olduğundan tekrar eski haline döndü. şehri terk etmiyor. ed inşallah şehri terk eder. çok saçma olacak diğer türlü. juliana'nın babasının konuşması iyidi.

.şu juliana salağını nasıl kimse takip etmiyor? gidiyor direnişçilerin lideri ile konuşuyor ama peşinde adam yok. o çok saçma oluyor, kaçıncı kez oluyor hala çok saçma. dairesine geliyor, elektiriği kesiyor, yüksek şatodaki adamı soruyor iyi güzel hepsi ama ne bileyim gerisi saçma.

.atom bombasından john'un da haberi var. bununla ne yapacak? şehirleri de çok takip etmiyorum ama san fransico patlayacak, john ve ailesi başka yerde. juliana new york'da, sezon sonu kim nereye gidecek acaba?

--- spoiler ---